Hoppa till huvudinnehåll

VPS ökar på tempot i returmötet mot Bröndby

Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen vid stadion i Sandviken där de möter Bröndby IF på torsdag.
Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen. Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen vid stadion i Sandviken där de möter Bröndby IF på torsdag. Bild: Yle/Kati Enkvist. Jesper Engström,Sebastian Strandvall,Petri Vuorinen,Engström,vuorinen

Bröndby IF är starkt men det är VPS också. VPS huvudtränare Petri Vuorinen vet att laget behöver spela snabbare och att kapaciteten finns. - Det finns inget som säger att vi inte kan gå vidare.

Förlusten mot Bröndby i torsdags har man lagt bakom sig och nu ligger fokus på torsdagens returmöte i andra kvalomgången i Europa League.

VPS behöver hålla nollan och göra tre mål för att avancera.

- Vi känner oss nog väldigt revanschsugna och väntar med spänning på vad som ska komma. Vi vill ha ett bra resultat och helst av allt förstås gå vidare. Och tron på att vi kan klara av det är ännu stark, säger Sebastian Strandvall.

Jesper Engström håller med.

- I andra halvleken i Bröndby visade vi att vi kan stå upp mot dem och nu har vi dessutom fördel med att vara på hemmaplan och visa att vi klarar av dem, säger Engström.

Vinsten mot Inter höjde självfötroendet

Petri Vuorinen pratade igenom matchen mot Bröndby med spelarna på måndag morgon. Efter förlusten riktades fokus mot mötet med FC Inter som VPS lyckades vända till sin fördel på söndagen.

- Vi vann 3-2 och det höjer nog självförtroendet inför matchen. Jag tycker att vi har spelat jättebra på hemmaplan under de senaste matcherna och det ska vi göra på torsdag också, säger Strandvall.

Varför blev det förlust mot Bröndby förra veckan, Jesper Engström?

- Det var starka killar vi mötte och de spelade ungefär som vi trodde att de skulle spela. Men de är skickliga och det går snabbt i anfallet.

Vad ska ni göra annorlunda Petri Vuorinen?

- Ja, vi måste göra saker snabbare helt enkelt. Vi gör mycket som fungerar bra men vi måste göra det snabbare. Den lärdomen har vi fått efter de här internationella matcherna. Och ju mera vi spelar av dem desto mera utvecklas vi och blir bättre.

Hoppas att fansen hjälper till

Sebastian Strandvall kommer med sin erfarenhet att försöka bidra med ett lugn bland lagkamraterna.

- Som en av vicekaptenerna försöker jag hjälpa till med att få ut allt från våra spelare som jag vet att är jätteduktiga.

Stödet från hemmapubliken är viktig och spelarna räknar med att supportrarna dyker upp.

- Det betyder oerhört mycket. Det är ingen myt eller osanning. Vi får faktiskt extra kraft när vi känner stödet från läktarna, säger Strandvall.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Craft Park i Vasa behöver fler finansiärer

  Responsen positiv men vasaborna tvekar ändå.

  Projektet Craft Park som vill gjuta nytt liv i Wasalandia-området i Vasa går sakta framåt. Craft parks vd Tommi Kypärä säger att man inte lyckats samla in pengar i den takt man hade hoppats på.

 • Jussi Halla-aho kräver rättning i leden

  Halla-aho är missnöjd med Södra Österbottens kretsstyrelse.

  Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho kräver rättning i leden. I ett brev till den sannfinländarnas krets i Södra Österbotten skriver Halla-aho att de sannfinländare som offentligt stöder utbrytargruppen Blå framtid skadar Sannfinländarna och kan sparkas ur partiet.

 • Töm stugan på skrot under veckoslutet

  Stormossen och Hålls skärgården ren samlar in skrot gratis.

  Om du har en gammal tv, ett kylskåp eller en rostig cykel på din sommarstuga kan du passa på att göra dig av med det under veckoslutet. Stormossen i samarbete med föreningen Håll skärgården ren samlar in metall- och elektronikskrot helt avgiftsfritt på många håll i Österbotten.

 • Baltic växer snabbt - utmaningen är att hitta arbetskraft

  Startar nu egen rekryteringsutbildning.

  Baltic Yachts i Jakobstad växer och orderböckerna är fulltecknade. Utmaningen är främst att hitta arbetskraft och företagen konkurrerar sinsemellan om bra medarbetare. I september startar man en ny rekryteringsutbildning.

 • Kokkotyö flyttar i Karleby

  Stiftelsen vill komma närmare kunderna.

  Kokkotyöstiftelsen flyttar med sin butiksverksamhet närmare centrum i Karleby. De verksamheter som bedrivits vid Hammargränd flyttar till Karlebygatan i augusti och den nya butiken öppnar i början av september.

 • Kyro älv hämtar sig i sakta mak

  Mycket återstår att göra.

  De fiskeriförbättrande åtgärder som gjorts i Kyro älv under årens lopp har haft effekt men mycket återstår ännu att göra och den här sommaren har fiskfångsten varit mångsidig.

 • Oklart om åtal väcks för misstänkt röstköp

  Fallen väntar på åklagarens bedömning.

  Det är fortfarande oklart om de två fall av misstänkt röstköp som är aktuella i Sydösterbotten går till domstol. Det dröjer ytterligare några veckor innan ledande häradsåklagare fattar beslut om åtal.

 • Kontinentens mat ger centrum liv

  Visit Vasa hoppas en fortsättning för mattorgen.

  Vasa centrum bjuder åter på marknad med mat och varor från mellan- och sydeuropa. Erkki Laakso på Visit Vaasa tycker om när det är liv i staden och jobbar gärna för en livligare stadskärna.

 • Sjusovare kastades i sjön i Kristinestad

  Exportföretagare Lauri Ketonen årets hedersmedborgare.

  I arla morgonstund har man idag torsdag firat sjusovardagen på olika håll i svenskfinland, och även i Kristinestad. Exportföretagare Lauri Ketonen fick finna sig i att kastas i Stadsfjärden.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.