Hoppa till huvudinnehåll

VPS ökar på tempot i returmötet mot Bröndby

Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen vid stadion i Sandviken där de möter Bröndby IF på torsdag.
Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen. Jesper Engström, Sebastian Strandvall och Petri Vuorinen vid stadion i Sandviken där de möter Bröndby IF på torsdag. Bild: Yle/Kati Enkvist. Jesper Engström,Sebastian Strandvall,Petri Vuorinen,Engström,vuorinen

Bröndby IF är starkt men det är VPS också. VPS huvudtränare Petri Vuorinen vet att laget behöver spela snabbare och att kapaciteten finns. - Det finns inget som säger att vi inte kan gå vidare.

Förlusten mot Bröndby i torsdags har man lagt bakom sig och nu ligger fokus på torsdagens returmöte i andra kvalomgången i Europa League.

VPS behöver hålla nollan och göra tre mål för att avancera.

- Vi känner oss nog väldigt revanschsugna och väntar med spänning på vad som ska komma. Vi vill ha ett bra resultat och helst av allt förstås gå vidare. Och tron på att vi kan klara av det är ännu stark, säger Sebastian Strandvall.

Jesper Engström håller med.

- I andra halvleken i Bröndby visade vi att vi kan stå upp mot dem och nu har vi dessutom fördel med att vara på hemmaplan och visa att vi klarar av dem, säger Engström.

Vinsten mot Inter höjde självfötroendet

Petri Vuorinen pratade igenom matchen mot Bröndby med spelarna på måndag morgon. Efter förlusten riktades fokus mot mötet med FC Inter som VPS lyckades vända till sin fördel på söndagen.

- Vi vann 3-2 och det höjer nog självförtroendet inför matchen. Jag tycker att vi har spelat jättebra på hemmaplan under de senaste matcherna och det ska vi göra på torsdag också, säger Strandvall.

Varför blev det förlust mot Bröndby förra veckan, Jesper Engström?

- Det var starka killar vi mötte och de spelade ungefär som vi trodde att de skulle spela. Men de är skickliga och det går snabbt i anfallet.

Vad ska ni göra annorlunda Petri Vuorinen?

- Ja, vi måste göra saker snabbare helt enkelt. Vi gör mycket som fungerar bra men vi måste göra det snabbare. Den lärdomen har vi fått efter de här internationella matcherna. Och ju mera vi spelar av dem desto mera utvecklas vi och blir bättre.

Hoppas att fansen hjälper till

Sebastian Strandvall kommer med sin erfarenhet att försöka bidra med ett lugn bland lagkamraterna.

- Som en av vicekaptenerna försöker jag hjälpa till med att få ut allt från våra spelare som jag vet att är jätteduktiga.

Stödet från hemmapubliken är viktig och spelarna räknar med att supportrarna dyker upp.

- Det betyder oerhört mycket. Det är ingen myt eller osanning. Vi får faktiskt extra kraft när vi känner stödet från läktarna, säger Strandvall.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten