Hoppa till huvudinnehåll

Wilma Murto tillbaka i hetluften lagom till U19-EM

Wilma Murto, Paavo Nurmi Games 2016.
Wilma Murto börjar äntligen vara redo för tävling. Wilma Murto, Paavo Nurmi Games 2016. Bild: Anssi Mäkinen / SUL arkiv Wilma Murto,stavhopp,friidrott

Stavhopparen Wilma Murto är äntligen på väg tillbaka till tävlingsarenorna. Hennes skadade fot har repat sig och nu är 19-åringen i skick för att tävla i U19-EM i Italien.

– Wilma hoppar på vanligt sätt i Grosseto. Hon reser på tisdag till Rom och därifrån vidare till Grosseto, fastslår Jorma Kemppainen som är träningschef på Finlands Idrottsförbund, till Yle Urheilu.

EM-tävlingarna börjar på torsdag. Kvalet till damernas stavhopp står på programmet på torsdag kväll, finalen går av stapeln på lördag.

Skador, skador

Wilma Murtos sommar har varit jobbig. Först skadade hon ryggen och sedan var det fotbottnen som vållade problem.

– Jag såg en video när Murto hoppar och jag tyckte att det såg ut som om hon vore i skick, säger Kemppainen.

Murto har från första början sagt att hennes huvudmål för säsongen är guld i U19-EM. Murto har också klarat VM-gränsen till VM i London och torde också tävla där, förutsatt att hon hålls frisk.

I U23-EM som avslutades i söndags fick Finland tre medaljer. I U19-EM tävlar 42 finländarna om framgång och medaljer.

– Jag är övertygad om att vi kan klara oss. Vi har en bra årskull i bägge kategorierna. Jag tror att vi också den här veckan kan få rätt mycket framgångar, säger Kemppainen.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Sport