Hoppa till huvudinnehåll

Trafikolycka i Trollböle i Raseborg

En brandbil som står vid en trafikolycksplats där en bil är kraschad.
En trafikolycka skedde på riksväg 25 den 18 juli. En brandbil som står vid en trafikolycksplats där en bil är kraschad. Bild: Västra Nylands räddningsverk trafikolycka 18.7.17 trollböle

En person skadades allvarligt och fyra lindrigt i en trafikolycka väster om Ekenäs på tisdag kväll. Riksväg 25 var avstängd för trafik i en timme på grund av olyckan vid avtaget till Prästkullavägen.

Tre personbilar var inblandade i trafikolyckan som skedde vid 17.40-tiden. Två av bilarna krockade mitt på vägen vilket ledde till att en bil flög ut i ett dike.

Det fanns sammanlagt fem personer i de tre bilarna.

En person skadades allvarligt och fördes till sjukhus i Helsingfors efter att Västra Nylands räddningsverk sågat bort taket på bilen för att få ut bilisten.

De fyra andra skadades lindrigt och fördes till Raseborgs sjukhus.

Bilarna fick stora skador i samband med olyckan.

Bilar står stilla bakom varandra på en landsväg.
Trafiken stod stilla på riksväg 25 i Ekenäs på grund av olyckan. Bilden är tagen i Leksvall. Bilar står stilla bakom varandra på en landsväg. Bild: Torsten Colérus Riksväg 25,Ekenäs,trafikolyckor,trollböle

Polisen utreder orsaken till olyckan.

Trafiken i båda körriktningarna i närheten av Trollböle i Ekenäs stod stilla i ungefär en timmes tid efter olyckan.

Artikeln uppdateras vid 19-tiden med information om att vägen igen har öppnats för trafik och att fem personer skadades, varav en allvarligt.
Artikeln uppdaterades den 19 juli kl 6.39 med uppgifter om hur bilarna krockade.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland