Hoppa till huvudinnehåll

Tre vattenledningar sprack samtidigt i Botby gård

Vatten rinner i en diskho.
Flera fastigheter är utan vatten på grund av de spruckna vattenlednignarna. Vatten rinner i en diskho. Bild: Yle/Pia Santonen Ekenäs,rinna,Raseborg

Tre vattenledningar har spruckit samtidigt vid Klåvusvägen, Kuutsalovägen och Botbygårdsvägen. Tillfälliga vattenutdelningsstationer finns vid Klåvusvägen 5 och vid korsningen mellan Botbygårdsvägen och Kuutsalovägen.

Fastigheterna vid adresserna Klåvusvägen 7, 10 och 12 samt på Kuutsalovägen mellan Botbygårdsvägen och Veckelaxvägen är för tillfället utan vatten.

– Flera fastigheter är utan vatten. Hittils har inga fastigheter skadats av det läckande vattnet, säger Ala-Kihniä.

Tillfälliga vattenutdelningsstationer finns vid Klåvusvägen 5 och vid korsningen mellan Botbygårdsvägen och Kuutsalovägen.

Ala-Kihniä berättar att Kuutsalovägen och Klåvusvägen är tillfälligt stängda för trafik.

– Vi gräver i gatan. Vid Klåvusvägen håller vi som bäst på med att reparera vattenledningen. Vid Kuutsalovägen gräver vi fram ledningen.

Ala-Kihniä uppskattar att fastigheterna som drabbats av att ledningen vid Klåvusvägen spruckit kommer att få vatten om ungefär två timmar.

– Så länge tar det för oss att reparera ledningen. Fastigheterna kopplade till Kuutsalovägens ledning kommer att få vatten om kanske fyra eller fem timmar.

Helsingforsregionens miljötjänsters hemsida meddelas att fastigheterna vid Klåvusvägen får vatten igen senaste klockan 21 i kväll och att Kuutsalovägens fastigheter får vatten från kranen senast i morgon bitti.

Ala-Kihniä säger att de kommer att ta itu med ledningen vid Botbygårdsvägen när de är klara med Klåvusvägens ledning.

– Vattnet från ledningen vid Botbygårdsvägen rinner in i en gatubrunn och orsakar inga problem, säger Ala-Kihniä.

Ala-Kihniä säger att det inte ännu är klart varför ledningarna spruckit.

– Våra redskap har inte mätt några stora förändringar i trycket som skulle ha skadat ledningarnas svaga punkter. Alla tre ledningarna är byggda på sjuttiotalet, säger han.

Artikel uppdaterad 18.7.2017 klockan 19.50: Lade till exaktare information om vilka fastigheter som är utan vatten och om när reparationerna kommer att vara klara, och information om var vattenutdelningspunkterna finns.