Hoppa till huvudinnehåll

Bröndby IF tror på seger mot VPS

Alexander Zorniger och Teemu Pukki sitter vid ett bord på en presskonferens.
Chefstränare Alexander Zorniger och spelaren Teemu Pukki från Bröndby IF tror på vinst mot VPS men de hoppas inte att Vasalaget överraskar. Alexander Zorniger och Teemu Pukki sitter vid ett bord på en presskonferens. Bild: Yle/Sofi Nordmyr Teemu Pukki,Alexander Zorniger

Danska Bröndby IF känns som ett självsäkert lag inför den andra matchen mot VPS på torsdag kväll. Bröndby segrade i den första kvalmatchen mot VPS och de går in för seger på Sandvikens stadion i Vasa på torsdag kväll.

Klockan 19 är det avspark på fullsatta Sandvikens stadion i Vasa i matchen mellan Vasalaget VPS och danska Bröndby IF. Det är den andra matchen i den andra kvalomgången till Europa League. Och matchen är slutsåld.

Bröndbys chefstränare Alexander Zorniger säger att de är i bra form fast laget bara är i början av säsongen hemma i danska superligan. På hemmaplan spelade de 2-0 mot VPS förra veckan.

- Vi spelade en bra första halvlek men vi var lite lata i andra, säger Zorniger.

Porträtt Alexander Zorniger
Alexander Zorniger Porträtt Alexander Zorniger Bild: Yle/Sofi Nordmyr alexander zorniger

"VPS är ett välorganiserat lag"

I helgen spelade Bröndby match i danska superligan mot FC Midtjylland och vann med hela 4-0. Något som gav dem en viktig känsla av självsäkerhet inför matchen mot VPS.

Men för chefstränaren är det viktigt att hans lag inte går in och tror att de kommer att vinna lätt. VPS är ett välorganiserat lag, säger han.

- Vi vet precis hur en sådan här match kan gå om du inte är med helhjärtat i spelet. Det går inte att bara spela fotboll med benen, du ska också spela med huvudet, säger Zorniger.

Chefstränaren: VPS får inte överraska

Om VPS ska vinna den här kvalomgången till Europa League måste de göra minst tre mål och motståndarlaget får inte få in något mål på bortaplan. För Bröndby räcker det med att se till att VPS inte gör fler än två mål.

- Jag är inte säker på att vi klarar av att bara hålla ställningen. Vi har ett entusiastiskt lag, har både starka försvarare och anfallare. Vi kommer att spela hårt, det finns ingen anledning att bara ligga lågt under 90 minuter, säger Zorniger.

Tror du att VPS kommer att ha en annan taktik den här gången?

- De spelade mot oss så som de gjorde i första omgången mot Olympija Ljubljana, det var väldigt framgångsrikt. Det är så de spelar och jag förväntar mig att de har tillräckligt med självförtroende att spela på samma sätt mot oss.

Vem vinner morgondagens match?

- Vårt mål är självklart att vinna den här matchen. I varje omgång av kvalet är det något lag som överraskar. Med all respekt för vår motståndare vill vi inte att Vasalaget överraskar i morgon.

Zorniger vill inte avslöja taktiken för morgondagens match men han säger att det kan vara riskabelt att använda vissa spelare i den här matchen i och med att det är så tidigt på säsongen hemma i danska superligan.

Finländsk anfallare i danska laget

En av Bröndby IF:s starkaste spelare är finländaren Teemu Pukki. Han gjorde mål mot både FC Midtjylland i helgen och mot VPS förra veckan.

Efter VPS vinst i första kvalomgången mot Olimpija Ljubljana sa Pukki att han var glad att VPS vann. Men han kommer inte att lätta på sitt spel för det under morgondagens match.

- Det är klart, jag vill alltid göra mål när jag kliver ut på plan. Det kommer inte att vara annorlunda i morgon. Men visst är det roligt att få spela mot ett finländskt lag.

Porträtt Teemu Pukki
Teemu Pukki Porträtt Teemu Pukki Bild: Yle/Sofi Nordmyr Teemu Pukki


Matchen är slutsåld i morgon, det är en mindre arena än vad ni har i Bröndby men hur känns det?

- Det känns riktigt bra, jag såg då Vasapubliken fullkomligen exploderade när VPS fick mål mot Ljubljana. Det kommer säkert att vara många känsloladdade Vasabor i publiken i morgon.

- Jag kan tänka mig att spelet blir ganska likadant som då vi mötte VPS på hemmaplan. VPS kommer att kämpa på underifrån.

Kommer ni att försöka få in det där viktiga bortamålet redan i början av matchen?

- Vi kommer att försöka få mål under hela matchen, det är inte fast i någon tid när vi ska få mål. Det är klart att vi försöker få mål redan från början, det gör vi oavsett vem vi möter.

Vem var bättre, FC Midtjylland eller VPS?

- Helt klart Midtjylland. De höll samma höga nivå under hela matchen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten