Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn slaktades i Polen – Champions League-äventyret över

Sebastian Szymanski och Aapo Mäenpää.
Sebastian Szymanskis Legia krossade Aapo Mäenpääs IFK. Sebastian Szymanski och Aapo Mäenpää. fotboll,Legia Warszawa,IFK Mariehamn,Aapo Mäenpää,Sebastian Szymanski

De regerande finländska mästarna har gjort sitt i Champions League-kvalet. Polska Legia Warszawa var flera klasser bättre och avancerar med totalresultatet 9–0.

IFK förlorade med 0–3 i den första matchen som spelades i Mariehamn. I returmötet blev siffrorna ännu fulare då hemmalaget Legia spöade sina åländska gäster med 6–0.

Kvällens första mål kom efter bara sex minuter då Guilherme Costa Marques klämde till med en alldeles fruktansvärd kanon i krysset från över 20 meter. IFK-målvakten Marc Nordqvist var chanslös.

Nordqvist var för övrigt ett intressant namn i IFK:s startelva. Den 20-årige ålänningen har bara en ligamatch på meritlistan. Andreas Vaikla som stått mellan stolparna i samtliga ligamatcher den här säsongen satt idag på avbytarbänken.

Nordqvist fick ge sig igen en halv timme senare och också den här gången var han rätt så chanslös. Hemmalagets andra fullträff var ändå inte en likadan pärla som öppningsmålet utan det var IFK-mittbacken Kristian Kojola som styrde in ett inlägg i egen bur.

Michal Kucharczyk gjorde ännu ett mål före paus och Legia ledde med 3–0 efter första halvleken.

Hämäläinen farlig i andra halvlek

Strax efter paus fällde Kojola Lukasz Moneta framför IFK-målet och det var ingen som protesterade då domaren pekade mot straffpunkten. Kucharczyk sköt enkelt in sitt andra mål för kvällen.

Något hattrick blev det ändå inte då Kasper Hämäläinen som inledde matchen på Legia-bänken ersatte Kucharczyk i den 65:e minuten.

Hämäläinen var aktivt inblandad i Legias anfall och i den 80:e minuten satte han ett snyggt inlägg som Sebastian Szymanski nickade i mål.

IFK:s misär fortsatte direkt då Legia vägrade trycka på bromsen. Bara en minut efter 5–0-målet slarvade Mariehamnförsvaret med bollen och Konrad Michalak kom åt att panga in hemmalagets sjätte fullträff för kvällen.

I slutet av matchen lyckades även IFK skapa ett par chanser men ända in i mål fick man inte bollen. Slutsiffrorna skrevs 6–0 och totalresultatet 9–0.

Legia Warszawa kommer att möta kazakstanska FC Astana i den tredje kvalomgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport