Hoppa till huvudinnehåll

Pukki tar inte ut segern över VPS i förskott: Vi såg vad de gjorde i Slovenien

Teemu Pukki firar mål med fingergest.
Teemu Pukki hör till Bröndbys nyckelspelare. Teemu Pukki firar mål med fingergest. Bild: All over press. Teemu Pukki,fotboll,Brøndby IF

VPS står med ryggen mot väggen. På torsdagskvällen måste laget vända ett 0–2-underläge för att ta sig vidare till den tredje kvalomgången i Europa League. En svår uppgift – inte minst för att motståndarna i Bröndby är inställda på en ny seger.

Vasalaget tog sig sensationellt vidare från den första kvalomgången efter att ha besegrat Olimpija Ljubljana med 1–0 både hemma på Sandviken och borta i Slovenien. I den andra kvalomgångens första match tog danska Bröndby ändå ner ”Vepsu” på jorden – slutresultatet stod 2–0 till det danska laget.

En av målskyttarna lystrar till namnet Teemu Pukki. Landslagsforwarden vet också att VPS inte är ett lag man slår med en medelmåttig insats – laget måste spela på topp för att gå vidare.

– Vi såg att VPS skrällde i den första omgågnen då de slog Olimpija Ljubljana i båda matcherna. Vi är fullt medvetna om att det inte blir någon walk-over, säger Bröndbystrikern på klubbens hemsida.

Vill punktera matchen i ett tidigt skede

VPS meddelade tidigare på torsdagen att matchen är helt slutsåld och laget hoppas givetvis på att hemmafansens stöd ska föra laget vidare i turneringen. Pukki berättar att Bröndby planerar att sätta käppar i hjulet så tidigt som möjligt.

– Om vi lyckas med våra planer så sätter vi in ett tidigt mål och gör det riktigt svårt för VPS, säger Pukki.

Det finns inte mycket som talar för att Bröndby skulle ha tappat spelhumöret på en vecka. Under veckoslutets ligaomgång slog laget FC Midtjylland med hela 4–0 – efter mål av bland andra Pukki.

– Jag är en anfallare och vill alltid göra mål, och visst, det har gått vägen den senaste tiden. Lagets framgång kommer ändå alltid före min personliga framgång. Det viktigaste är att vi går vidare, avslutar Pukki.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport