Hoppa till huvudinnehåll

SJK förstärkte truppen: tidigare superlöftet Hambo återvänder till Finland

Vahid Hambo.
Vahid Hambo har hört till Finlands mest lovande anfallare. Vahid Hambo. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Brighton and Hove Albion FC,Vahid Hambo

SJK har värvat tre spelare. Det intressantaste namnet är Vahid Hambo som återvänder till Fotbollsligan efter ett par skadedrabbade år utomlands.

Den nu 22-årige Hambo gjorde storsuccé i FC Inter år 2015 då han i sin ligadebut smällde in två mål mot Ilves. Inte långt därefter flyttade ”Finlands Zlatan” till Brighton i brittiska Championship.

En knäskada ställde ändå till det för Hambo och genombrottet i England uteblev. Efter en rad andra skador och långa pauser från fotbollen är Hambo nu tillbaka i Finland.

Skadeproblemen börjar så småningom lätta men ännu är han inte redo att spela på allvar.

– Ni kommer knappast att få se mig på plan helt genast, först måste vi kolla att allt är i skick. Idag deltog jag för första gången i lagets träningar och det kändes bra. Jag ser redan fram emot att spela men vi ska inte ha för bråttom, säger Hambo på SJK:s webbplats.

Flera alternativ

Hambo har letat efter en ny klubb de senaste månaderna. I Finland fanns det flera lag som visade intresse.

– Jag kollade först utomlands men jag har inte ännu återhämtat mig tillräckligt bra efter skadorna för att det skulle vara klokt att stanna där. I Finland hade jag flera alternativ men SJK bjöd på den bästa helheten. Klubbens resurser är bra och i den här omgivningen kan jag hitta formen igen. SJK ville dessutom verkligen ha mig så det kändes genast som det rätta stället, berättar Hambo.

Seinäjokilagets två andra värvningar är Joonas Sundman och Kaine Sheppard.

19-årige försvarsspelaren Sundman är fostrad i SJK men har spelat de två senaste åren i Aston Villas akademi. Den engelsk-australiensiska Sheppard är en 23-årig anfallare.

Facundo Guichón som hann göra fyra mål på 17 matcher får däremot lämna klubben.