Hoppa till huvudinnehåll

The Tall Ships Races Music Festival tror på slutsålt

Åbo slott.
Åbo slott. Bild: YLE/Nina Bergman Åbo,slott

Samtidigt som segelfartygen samlas i ån spelar en rad större artister i Slottsparken, då Tall Ships Races Music Festival arrangeras på fredag och lördag.

Kapaciteten för festivalen är 8000 per dag och festivalarrangörerna litar på att biljetterna kommer att gå åt. Festivalområdet har placerats framför den slottsgavel som vätter mot havet.

- Alla lördagens biljetter är bokade, men det finns ännu tvådagsbiljetter och fredagsbiljetter. På lördagen spelar Pet Shop Boys, det band som publiken har varit allra mest intresserad av, berättar Kata Sandström, festivalens producent.

Förutom Pet Shop Boys kommer också internationella storheter som Liam Gallagher från Oasis och The Cardigans att spela. Hela festivalprogrammet kan du hitta här.

- Jag tror att det kommer att bli en lugnare festival än andra, men med bra stämning och folk som faktiskt kommit för att lyssna på musiken, tror Sandström.

Satsning på säkerhet

Arrangörerna har lagt särskilt mycket arbete på publikens säkerhet, tillsammans med polisen.

- Vi läser ju vad som händer på andra ställen i världen, så vi har gjort extra säkerhetsförberedelser inför evenemanget.

Vad är det för åtgärder?

- Det handlar om sånt som publiken kanske inte ser, men bland annat så är en stor del av gatorna avspärrade och vi har gjort det svårare att köra in till områden där folkmassor befinner sig, berättar Sandström.

Kata Sandström.
Kata Sandström. Kata Sandström. Bild: Yle/Fredrik Häggman Kata Sandström

Läs också