Hoppa till huvudinnehåll

Eriksson avstår Kalevaspelen: ”Måste tänka långsiktigt”

Sandra Eriksson i Kalevaspelen 2016.
Sandra Eriksson har vunnit tio raka FM-guld på 3000 meter hinder. Sandra Eriksson i Kalevaspelen 2016. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. Sandra Eriksson

Sandra Eriksson var anmäld på tre distanser men kommer inte till start i Kalevaspelen i Seinäjoki. Det vettigaste jag kan göra är att inte tävla, skriver hon på Facebook.

Sandra Eriksson gjorde tävlingscomeback för två veckor sedan då hon löpte i IK Falkens guldlag på 4 x 800 meter i stafett-FM.

I helgen avgörs Kalevaspelen i Seinäjoki och där var Eriksson anmäld på 3000 meter hinder, 1500 meter och 5000 meter men hon kommer inte till start.

– Efter åtta månader utan knappt någon löpning alls så tar det sin tid innan kroppen blir van. Stötarna gör att jag har ont i ryggen, knäna och till och från i benhinnorna. Hälen är ännu lite stel.

– Tyvärr är det bara att inse att det vettigaste jag kan göra just nu är att inte tävla i helgen, skriver hon på Facebook.

Eriksson har vunnit tio raka FM-guld på 3000 meter hinder.

– Så klart jag vill försvara min segersvit, men jag måste tänka på långsiktigt och det är på de internationella mästerskapen framöver som jag ska vara som bäst, skriver hon.