Hoppa till huvudinnehåll

Söderberg missar Kalevaspelen: ”Vill inte riskera något”

David Söderberg, Paavo Nurmi Games 2016.
David Söderberg har vunnit fyra raka FM-guld. David Söderberg, Paavo Nurmi Games 2016. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press David Söderberg,släggkastning,friidrott

Släggkastaren David Söderberg kommer inte att tävla i Kalevaspelen i Seinäjoki i helgen. Söderberg har haft problem med ryggen och vill inte riskera något med tanke på VM.

David Söderberg har vunnit fyra raka FM-guld i slägga men nu kommer den sviten att brytas. IF VOM-kastaren kommer inte att tävla i Kalevaspelen i Seinäjoki.

Söderberg fick i måndags problem med en muskel i ryggen och väljer att ta det säkra före det osäkra.

– Det harmar att jag inte kan tävla. För en vecka sedan kände jag att formen är stigande och jag tänkte att nu blir det roligt att åka till Seinäjoki och tävla.

– Jag har jobbat med ryggen hela veckan. Nu är den ganska bra i skick men jag vill inte riskera något så här nära VM. Då skulle det ingen ta en vecka att återhämta sig, säger han på friidrottsförbundets webbplats.

David Söderberg har i sommar kastat 75,53 som bästa och kvalgränsen till VM är 76 meter. På rankinglistan ligger han på 27:e plats då 32 kastare tar sig till VM.

Släggkvalet i VM avgörs den 9 augusti och finalen två dagar senare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport