Hoppa till huvudinnehåll

Skrabb nära att rädda Norrköping – fixade förlängning i EL-kvalet

Skrabb utmanar några av Trakais spelare.
Skrabb skötte sitt – men det räckte inte för IFK Norrköping. Skrabb utmanar några av Trakais spelare. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Simon Skrabb,IFK Norrköping,FK Trakai

Simon Skrabb imponerade då IFK Norrköping mötte FK Trakai i kvalet till fotbollens Europa League. Skrabb byttes in i halvtid, förde matchen till förlängning – och nätade i straffläggningen.

Jaro-produkten Skrabb blev inbytt i ett knepigt läge i Litauen.

IFK Norrköping vann det första mötet med 2–1 – men inledde uselt på bortaplan. Maksim Maksimov gjorde mål nummer två och tre i dubbelmötet och förde up FK Trakai till 2–0 i returen.

I halvtid byttes Skrabb in och var en av Norrköpings piggaste spelare i reduceringsjakten. Skrabb nätade med 86 minuter på klockan och förde matchen till förlängning.

Hoppa över Twitterpostning

Efter en mållös förlängning väntade straffar och Norrköping föll till slut med 3–5 i straffläggningen.

– En oerhört stor besvikelse naturligtvis. Vi ville gå bra mycket längre i det här äventyret, sade lagkapten Andreas Johansson efter matchen på Norrköpings webbplats

Hoppa över Twitterpostning

Daniel Sjölund spelade 74 minuter för Norrköping i matchen.

Hoppa över Twitterpostning

Tim Sparv och Markus Halsti spelade fulla minuter då Midtjylland vann över Ferencvaros med 3–1 och gick vidare med sammanlagt 7–3.

Resultat:

FK Trakai–IFK Norrköping 5–3 i straffläggningen, 2–1 efter full tid
1–0 11 min. Maksim Maksimov
2–0 35 min. Maksim Maksimov
2–1 86 min. Simon Skrabb

Läs också

Nyligen publicerat - Sport