Hoppa till huvudinnehåll

Flera drogpåverkade bilister höll Åbopolisen sysselsatt

polisuniform
polisuniform Bild: Yle/Mikael Kokkola mjk

Ett flertal trafikanter blev stoppade av polisen misstänkta för att ha kört påverkade av narkotika eller alkohol den här helgen i Åbo.

Under fredag kväll stoppade polisen bland annat två bilister misstänkta för att ha kört påverkade av narkotika. En man född 1959 stannades i S:t Karins åttatiden på kvällen. En halv timme senare stannade polisen en man född 1995 vid Slottsgatan i Åbo. Vid halv tio på kvällen stannade polisen ytterligare en bilist född 1995 som misstänkt för att ha kört påverkad av narkotika.

På lördag natt efter klockan två stannade polisen en personbil på Tavastgatan. Föraren, en man född 1986, misstänks för att ha kört drogpåverkad. Vid halv fem på natten tog polisen fast ännu en bilist misstänkt för att ha kört drogpåverkad vid Universitetsgatan. Mannen är född 1993.

På lördag morgon lite efter klockan åtta blev en man född 1997 fast för att ha kört under påverkan av alkohol i Lundo.

På lördag eftermiddag skedde en trafikolycka mellan två personbilar i Lillheikkilä. Polisen kallades på plats och då framkom att en av förarna kört alkoholpåverkad. Mannen blåste 3,89 promille i polisen blåstest. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Ytterligare ett misstänkt fall av grov rattfylleri skedde på lördag eftermiddag på Nådendalsvägen. Bilföraren blåste hela 2 promille i polisens blåstest.

Inbrottstjuven klättrade in genom fönstret

En person bröt sig in i en lägenhet på Västerlånggatan i Åbo strax innan tolv på dagen på fredagen. Inbrottet skedde medan lägenhetens invånare var i duschen. Inbrottstjuven hade klättrat in genom fönstret och stulit bankkort samt en telefon. Polisen fick senare fast inbrottstjuven.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland