Hoppa till huvudinnehåll

Sandblom tog guld, men tar hon emot en VM-biljett? "Det är 50/50 för tillfället"

Linda Sandblom.
Linda Sandblom firar sitt andra Kalevaspelsguld i följd. Linda Sandblom. Bild: Lehtikuva Linda Sandblom,höjdhopp

Linda Sandblom kritiserade arrangörerna efter att ha vunnit sitt andra FM-guld i höjd. Beslutet angående VM kommer senare.

Hangö IK-hopparen Sandblom kom över öppningshöjden 172 i sitt första försök men både 176 och 179 krävde två hopp.

Guldhoppet 182 kom direkt, men efter det rev hon tre gånger på 185. Motvinden på arenan gjorde det inte lättare för höjdhopparna.

– Motvinden påverkade hoppandet. Arrangörerna får nog minuspoäng, vi bad redan förra veckan om att vi skulle få hoppa i medvind, men nej.

Guldet värmer

– Jag är nöjd med att jag försvarade min titel från i fjol, det var en ganska tajt tävling. Jag är inte så farligt belåten med resultatet med det säger inte allting, det kändes mycket, mycket bättre. Jag gjorde nästan min bästa tävling annars för säsongen. Löpningen kom till slut, vilket var positivt.

Sandblom har inte klarat av VM-gränsen men kommer med stor sannolikhet att tilldelas en VM-biljett via rankinglistan. Hangöhopparen har ändå sagt att hon inte alls är säker på om hon vill åka till VM så länge prestationerna inte blir bättre.

– Det är 50/50 för tillfället, jag vet inte. Kroppen känns helt bra men jag är inte nöjd med mina resultat. Man gör inte mycket med 184 (årsbästat) om du satsar på final, vilket jag gör om jag far dit.

Men nu finns det hopp om att det kommer att gå ännu högre i sommar?

– Absolut, det har det funnits hela tiden, men nu känner jag mig ännu positivare till det.

Elina Smolander tog silver med säsongsbästa 179 och Eleriin Haas var trea efter att ha klarat samma höjd i sitt sista försök.

Läs också