Hoppa till huvudinnehåll

Trög start på finländarnas sim-VM – inte ens personbästa räckte till

Bröstsimmaren Jenna Laukkanen hade ett rätt lyckat 2016.
Jenna Laukkanen. Bröstsimmaren Jenna Laukkanen hade ett rätt lyckat 2016. Bild: imago/Insidefoto/ All Over Press Jenna Laukkanen

Sim-VM i Budapest körde igång på söndagsförmiddagen och tre finländare befann sig i hetluften direkt. Jenna Laukkanen, Riku Pöytäkivi och Matti Mattsson åkte ändå ut direkt.

Laukkanen deltog i försöksheaten på 200 meter medley och slog till med sitt nya personbästa: 2.14,70. Tiden räckte ändå inte nära heller till för en plats i semifinalerna och Laukkanen placerade sig 25:a i totalsammanhanget.

Kvaletta var hemmafavoriten Karina Hosszu, som var i en klass för sig. Hosszu klockade in 2.07,49.

Riku Pöytäkivi ställde sig i sin tur i startfältet på 50 meter fjäril, men kunde inte heller ta sig till semifinal. Pöytäkivi var sjua i sitt heat med tiden 23,91 och blev totalt 22:a i kvalet.

På 100 meter frisim fick Matti Mattsson nöja sig med en sjätteplats i sitt heat med tiden 1.01,92. Totalplaceringen blev 36:a, drygt två sekunder från en plats i semifinalen.

De 16 främsta simmarna tar sig till semifinal. Yle sänder morgonpasset från Budapest direkt på Arenan. Kvällspasset som kör igång klockan 18.15 sänds i TV2 och på Arenan med finskt referat.