Hoppa till huvudinnehåll

Överlägsen, överlägsnare, Sjöström – tredje raka VM-guldet kom storstilat

Sarah Sjöström simmar.
Sjöström överlägsen i simbassängen. Sarah Sjöström simmar. Bild: All over press Sarah Sjöström

Aldrig tidigare har någon varit så överlägsen på 100 meter fjärilsim som svenskan Sarah Sjöström. Idag knep hon sitt tredje raka VM-guld, blott 23 år gammal och blev första kvinnan någonsin att ta tre raka på den distansen.

VM-guld, OS-guld och världsrekord. Samt de tio snabbaste tiderna någonsin på distansen 100 meter fjäril. Sarah Sjöströms karriär är en fröjd för ögat även för den i simning obevandrade. Och ikväll kom ett nytt guld.

Sjöström simmade i mål på 55,53, fem hundradelar från sitt eget världsrekord på 100 meter fjäril. Sjöström själv verkade smått förvånad över resultatet efteråt.

– Det är lite mer intervjuer än jag hade efter mitt första VM-guld men jag är väldigt glad över den här guldmedaljen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, jag var lite trött efter mina fyra lopp igår, sade Sjöström efter loppet.

Sjöström berättar att hon väntade ivrigt på starten.

– Jag var väldigt förväntansfull inför loppet och kunde inte vänta på att få starta. Det kändes som att de sista tio minuterna före loppet pågick för evigt. Jag ville bara dyka ner i vattnet.pågick för evigt. Jag ville bara dyka ner i vattnet.

På damernas 200 meter medley fick hemmastjärnan Katinka Hosszu fira guld.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport