Hoppa till huvudinnehåll

"Duvorna dök som ankor" – Mäkelä-Nummela sköt hem EM-medalj

Satu Mäkelä vann ännu en stortävlingsmedalj när hon sköt hem EM-brons i Baku.
Satu Mäkelä-Nummela vann ännu en stortävlingsmedalj när hon sköt hem EM-brons i Baku. Satu Mäkelä vann ännu en stortävlingsmedalj när hon sköt hem EM-brons i Baku. Bild: Timo Korhonen / All Over Press Satu Mäkelä-Nummela

Tidigare OS-vinnaren Satu Mäkelä-Nummela var bäst av alla i grundtävlingen i EM i trap. Men i finalen tappade hon mark. Till slut fixade hon ändå en bronspeng.

– Visst värmer bronset, men det dåliga skyttet i finalen irriterar, sammanfattar Mäkelä-Nummela till Yle per telefon från EM-tävlingarna i Baku.

– De första 25 duvorna i finalen gick helt okej, men nästa skede var helt uselt. Det var bra att också de andra missade, annars skulle jag vara djupt nere i dyn, säger den färska bronsmedaljören.

I grundtävlingen lyckades Mäkelä-Nummela utmärkt och sköt ner 72 av 75 lerduvor. Men den finländska ledningen förvandlades till en tredjeplats när hon i finalskedet bara lyckades i 28 av totalt 40 skott.

Guld till San Marino

– När man ser på resultatnivån vet man att vinden spelade in. Vinden kom från höger. Vissa duvor steg och andra dök som ankor, sammanfattar Mäkelä-Nummela.

Guldet gick till Arianna Perilli från San Marino.Ryskan Jekaterina Rabaja tog silver.

Tävlingens övriga finländska deltagare Mopsi Veromaa (13:e) och Marika Salmi (23:e) nådde inte finalen.

Läs också