Hoppa till huvudinnehåll

Full höjd på hotellbygge i Vasa

halvfärdigt scandic hotell i Vasa med lyftkran och varningsskyltar
Hotellbygget får som bäst sin glasfasad. halvfärdigt scandic hotell i Vasa med lyftkran och varningsskyltar Bild: Yle/Jasmine Nedergård Scandic,hotell,byggplatser,byggarbetsplatser,Vasa,Österbotten

Hotellbygget mellan Rostensgatan och Järnvägsgatan i Vasa har nått full höjd nu då alla åtta våningar har lyfts på plats. Tidtabellen för det omfattande bygget ser ut att hålla.

- Inga överraskningar har drabbat oss än i alla fall, arbetet löper fint, säger ansvarige arbetsledaren Toni Uusi-Pohjola vid bolaget Wasacon.

Som bäst pågår arbetet med att ge huset dess glasfasad.

- Där håller vi på med tredje våningen just nu, säger Uusi-Pohjola.

Fasadarbetet kommer ändå att pågå i flera månader ännu, samtidigt som man gradvis kan inleda mer av det arbete som ska göras inne i byggnaden.

Trafiken löper normalt

Bilisterna i Vasa kan dessutom glädja sig åt att trafiken i området åter löper så gott som normalt.

- Under en lång tid hade vi bara en körfil öppen, men nu är det bara vid större leveranser som det kan gröta till sig, säger Uusi-Pohjola.

Trafikarrangemangen på platsen var krävande inte minst då man arbetade som intensivast med den tunnel som ska förbinda hotellets parkeringshall med den nya byggnaden.

I det nya tornhuset kommer Scandic att hyra in sig på fem våningar. Totalt handlar det om 55 nya hotellrum. I övrigt kommer huset att fyllas av annan affärsverksamhet.

halvfärdigt scandic hotell i Vasa med lyftkran och varningsskyltar
Tornhuset är åtta våningar högt och ska stå helt klart till nästa påsk. halvfärdigt scandic hotell i Vasa med lyftkran och varningsskyltar Bild: Yle/Jasmine Nedergård Scandic,hotell,Vasa,Österbotten,byggplatser,byggarbetsplatser

Hotellbygget ska stå klart till påsken 2018 och beräknas kosta drygt elva miljoner euro.

Byggherre är Airaksinen Capital.