Hoppa till huvudinnehåll

Ingen postutdelning på tisdagar – dagstidningarna delas ändå ut normalt i Västnyland

postlådor
På tisdagarna kommer det inga så kallade vanliga brev till de här postlådorna. (Arkivbild). postlådor Bild: Yle/ Bettina Aspfors postlådor,postlåda

Från och med senaste vecka har posten ingen dagsutdelning på tisdagar. Trots det delas en del post ut fem dagar i veckan också i framtiden.

Posten har i sina kalkyleringar kommit fram till att postmängderna är minst på tisdagar. Med den så kallade dagsutdelning utdelas från och med senaste veckas tisdag (18.7) lokala morgontidningar, expressbrev och laboratorieförsändelser.

- Rekommenderade brev eller anmälningar om rekommenderade brev delas inte ut på tisdagar utan först på onsdagen. Ofta skickas det ju elektroniska meddelanden och de kommer fram i normal ordning, säger Hannu Salo, utdelningschef på Posti i Nyland.

Han säger att vanliga brev eller reklampost inte heller längre delas ut på tisdagar.

Morgontidningen med dagsposten

De morgontidningar som delas ut med dagsposten alla vardagar i glesbygden i Västnyland är Västra Nyland, Hufvudstadsbladet, Helsingin Sanomat, Hangötidningen, Länsi-Uusimaa och Kauppalehti.

- Tisdagens nummer av de övriga dagstidningarna delas ut på onsdag, säger Salo.

Västis kommer normalt

Tidningen Västra Nylands chefredaktör Marina Holmberg bekräftar att utdelningen av VN inte berörs av Postens nya utdelningsmönster.

Västra Nylands tidningshuvud.
Västis kommer till prenumeranterna som hittills. Västra Nylands tidningshuvud. Bild: Yle/ Bubi Asplund Västnyland,tidningar,Västra Nyland (tidning),tidningspress,Tidningarnas förbund (Finland),pris (belöning)

- Det beskedet har jag fått att Västra Nyland utdelas på samma sätt som hittills, säger Holmberg.

Kortare arbetsdag på tisdag

Utdelningschef Hannu Salo understryker att morgonutdelningen av dagstidningar inte berörs i det här skedet.

Enligt honom påverkar den ändrade utdelningsplanen inte postens personalresurser på något vis.

- De postanställdas arbetstider påverkas något. Vissa utdelare jobbar en kortare dag på tisdagar och lite längre dagar på onsdag och torsdag, förklarar Hannu Salo.

Han säger att de postanställdas lön inte påverkas.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland