Hoppa till huvudinnehåll

Efter den turbulenta tiden i Polen – Forsell tränar med Örebro SK

Petteri Forsell är en finsk fotbollsspelare.
Petteri Forsell letar efter en ny klubb. Petteri Forsell är en finsk fotbollsspelare. Bild: All Over Press Petteri Forsell

Petteri Forsell fick lämna den polska ligaklubben Cracovia och nu provtränar han istället med Örebro SK i allsvenskan. Tränaren vet vilken spelare jag är, säger Forsell till webbplatsen Svenska Fans.

I början av juni skrev Petteri Forsell på ett treårigt kontrakt med den polska ligaklubben Cracovia men han fick aldrig chansen att visa vad han går för där.

Kontraktet bröts utan att han ens gjort en enda träning med laget.

– De gjorde fel, jag skrev på för tre år och sedan bytte de tränare och han ville inte ha mig så de kastade helt enkelt ut mig. De bröt mitt kontrakt trots att man egentligen inte kan göra så. Nu blir det med advokat till Fifa, säger Forsell till webbplatsen Svenska Fans.

Istället för ligaspel i Polen tränar nu Forsell med Örebro SK som ligger på tionde plats i allsvenskan.

– Petteri är en intressant offensiv spelare som kommer att var med och träna med oss under några dagar, säger sportchefen Magnus Sköldmark på klubbens webbplats.

Forsell säger att Örebros tränare Alexander Axén vet vilken typ av spelare han är och vad han kan förvänta sig.

– Jag känner Axén lite så då ordnade vi så att jag kommer hit ett par dagar. Det är inte ett vanligt testspel utan han vet vilken spelare jag är.

– Vi har inte satt oss ner och pratat kontrakt än, säger Forsell.