Hoppa till huvudinnehåll

Froome siktar på historisk dubbel: ”Det skulle vara otroligt”

Chris Froome i den gula ledartröjan höjer upp blomkrans och mjukisdjur.
Chris Froome vann nyligen Tour de France. Chris Froome i den gula ledartröjan höjer upp blomkrans och mjukisdjur. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Chris Froome,Tour de France

Chris Froome tog nyligen sin fjärde seger i Tour de France. Nu vill han bli historisk då han jagar segern även i Vuelta a Espana.

Sedan Vuelta a Espana år 1995 flyttades från våren till hösten har ingen cyklist klarat av att vinna den tävlingen samt Tour de France under samma år.

Nu ska britten Chris Froome försöka klara det. Froome meddelade på torsdagen att han tänker tävla i årets Vuelta a Espana.

– Jag har chansen och jag kommer att försöka klara det. Vuelta är en tävling som jag älskar. Jag har blivit tvåa tre gånger och nu skulle jag vilja vinna.

– Det skulle vara otroligt att vinna både Tour de France och Vuelta a Espana under samma år, säger han enligt BBC.

Två cyklister har tidigare vunnit Tour de France och Vuelta a Espana under samma år. Jacques Anquetil gjorde det 1963 och Bernard Hinault 1978. Då gick tävlingen av stapeln i aprilmånad.

Årets Vuelta a Espana startar den 19 augusti och målgången sker den 10 september.

  • Hotell och taxibilar hjälper turister

    Gratis taxi för turister som vill bort från attackområdet.

    Taxichaufförer har erbjudit turister gratisresor för att komma bort från området kring La Rambla, där terrorattacken skedde på torsdag eftermiddag. Också hotellen har hjälpt turister och upplåtit rum för dem som inte har kunnat ta in på sina egna hotell.

  • Terrorexpert: Det har funnits en hotbild

    Naturligt att det utreds som terrorbrott, menar expert.

    Spanien har under en längre tid haft en ganska stark hotbild av jihadistiska terrordåd, säger Hans Brun, terrorforskare vid svenska Försvarshögskolan, med anledning av att ett fordon kört in i människor på turiststråket La Rambla i Barcelona.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport