Hoppa till huvudinnehåll

Froome siktar på historisk dubbel: ”Det skulle vara otroligt”

Chris Froome i den gula ledartröjan höjer upp blomkrans och mjukisdjur.
Chris Froome vann nyligen Tour de France. Chris Froome i den gula ledartröjan höjer upp blomkrans och mjukisdjur. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Chris Froome,Tour de France

Chris Froome tog nyligen sin fjärde seger i Tour de France. Nu vill han bli historisk då han jagar segern även i Vuelta a Espana.

Sedan Vuelta a Espana år 1995 flyttades från våren till hösten har ingen cyklist klarat av att vinna den tävlingen samt Tour de France under samma år.

Nu ska britten Chris Froome försöka klara det. Froome meddelade på torsdagen att han tänker tävla i årets Vuelta a Espana.

– Jag har chansen och jag kommer att försöka klara det. Vuelta är en tävling som jag älskar. Jag har blivit tvåa tre gånger och nu skulle jag vilja vinna.

– Det skulle vara otroligt att vinna både Tour de France och Vuelta a Espana under samma år, säger han enligt BBC.

Två cyklister har tidigare vunnit Tour de France och Vuelta a Espana under samma år. Jacques Anquetil gjorde det 1963 och Bernard Hinault 1978. Då gick tävlingen av stapeln i aprilmånad.

Årets Vuelta a Espana startar den 19 augusti och målgången sker den 10 september.

 • SVT-chef avgår efter anklagelser om sexuella trakasserier

  Anklagelserna kom fram under #MeToo-kampanjen.

  En SVT-chef som anklagas för sexuella trakasserier säger upp sig med omedelbar verkan. SVT ska också polisanmäla chefen, till följd av uppgifter som kommit fram i en intern utredning.

 • Tiotals döda i två moskéattacker i Afghanistan

  Minst 39 dödades i en attack mot en shiamoské i Kabul.

  Över 70 människor har dödats i två separata attacker mot moskéer i Afghanistan. En attack mot en shiamoské i Kabul dödade åtminstone 39, medan en annan attack mot en sunnimoské i centrala Afghanistan krävde minst 33 dödsoffer.

 • Colin Kaepernick har lyft elefanten på bordet – rasismen i USA är igen i fokus

  De svartas rättigheter i USA är inte som de vitas.

  I Slaget efter tolv diskuterades aktivismen för de mörkhyades rättigheter i USA. Debattörer var Andreas Elfving, som är Svenska Folkpartiets politiska sekreterare, Juri von Bondsdorff, HBL:s medarbetare i Washington samt producent för Eurovision i USA, och Yle Sportens Christian Vuojärvi som också varit Yles USA-korrespondent.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport