Hoppa till huvudinnehåll

Jyväskylärallyt har startat – Tänak snabbast på första specialsträckan

Ott Tänak svänger i en kurva i Jyväskylä.
Ott Tänak var snabbast. Ott Tänak svänger i en kurva i Jyväskylä. Bild: Vesa Pöppönen / All Over Press rally,Ott Tänak,tänak

Det blev Ott Tänak som fick jubla mest efter den första specialsträckan i Jyväskylä. Han leder rallyt inför den andra dagen medan Jari-Matti Latvala ligger på femte plats.

Årets upplaga av VM-rallyt inleddes med en 2,31 kilometer lång specialsträcka i centrala Jyväskylä. Ott Tänak från Estland var snabbast och leder rallyt med 1,1 sekunder före Thierry Neuville.

– Jag har stor respekt för vägarna här men då känslan är bra kan man njuta av det, sa Tänak efter den första specialsträckan.

Jari-Matti Latvala som ligger trea i VM-serien var femma och bästa finländare på den första specialsträckan. Latvala förlorade med 2,2 sekunder till Tänak.

– Det är en fantastisk känsla att inleda rallyt. Den här sträckan är fin men svår. Nu kan vi starta rallyt på riktigt, sa Latvala.

Juho Hänninen var sjua på den första specialsträckan.

Publiken i Jyväskylä fick också se den tvåfaldiga världsmästaren Marcus Grönholm köra ett uppvisningsvarv på den första specialsträckan innan rallyt startade.

Rallyt fortsätter med tolv specialsträckor på fredag.