Hoppa till huvudinnehåll

Moisanders skada värre än befarat – missar kvalmatcher

Niklas Moisander sitter på gräset och får behandling
Niklas Moisander skadade sig i en träningsmatch i början av juli. Niklas Moisander sitter på gräset och får behandling Bild: imago/DeFodi/ All Over Press fotboll,Niklas Moisander,Moisander,sport

Landslagsbacken Niklas Moisander kommer inte att kunna spela för Werder Bremen då den tyska ligan inleds i mitten av augusti. Moisanders lårskada kräver mer rehabilitering än man först trodde och han blir borta till oktober.

Det var i träningsmatchen mot Ajax i början av juli som Niklas Moisander åkte på en lårskada och var tvungen att avbryta matchen.

Den här veckan har skadan undersökts noggrannare och nu står det klart att Moisander tvingas vila i ytterligare några månader.

– Det här är förstås en stor besvikelse, Niklas är en viktig spelare i backlinjen och han kommer troligen att vara borta till oktober, säger Werder Bremens tränare Alexander Nouri på klubbens webbplats.

Skadan gör att Moisander missar inledningen på säsongen i den tyska ligan samt även kvalmatcher med landslaget. Finland möter Island och Kosovo i början av september. Kvalet avslutas i början av oktober med matcher mot Kroatien och Turkiet.

Läs också