Hoppa till huvudinnehåll

Kristiina Teerimaa bäst i fredagens sista tävlingsklass

Ääneseudun ratsastajats Minna Hannula med hästen Destiny hoppar över ett hinder.
Minna Hannula och hästen Destiny representerar Ääneseudun ratsastajat. Ääneseudun ratsastajats Minna Hannula med hästen Destiny hoppar över ett hinder. Bild: Pirjo Nyman hästsport,häst,Hästar,Hangö,Västnyland,minna hannula

Auran Ratsastajats Kristiina Teerimaa med hästen Claudius vann fredagens sista tävlingsklass i hästevenemanget Sea Horse Week. I klassen var hinderhöjden 130 centimeter.

Teerimaas tid i tävlingen var 56,67.

Husös Venla Keränen (Dorette B) var tvåa på tiden 56,94 och Mikael Wahlman (Jackpot van de Kievitsdriesen) från Korpikylä trea med sluttiden 57,36.

Klassen med hinderhöjden 120 centimeter samlade flest deltagare på fredagen. Sammanlagt 84 ekipage startade.

Enligt reglerna delas klasser med fler än 80 deltagare i två tävlingsgrupper. Således prisbelönades två ekipage. Såväl Manuel Vasconcelos E Sousa (Versace) och Ratsastusseura Varsas Sandra Lähde (Fanita) från Lojo som Sandra Lähde (Fanita) från Ratsastusseura Varsa prisbelönades med blåvita rosetter.

Som tvåa placerade sig Vitträskin ratsastajats Sophia Jurmo (Catalunya) och Sara Kortesoja (Evita) från Hattel Riders. Tredje pris gick till Åboklubben Turun Ratsastajats Kirsi Lönnmark (Lipsum Moët) och Reetta Sundberg (Carinja) från Etelä-Kymen Urheiluratsastajat.

Eon gick i pension

I tävlingsklassen för under 18 år gamla ryttare var hinderhöjden 110 centimeter. Hattel Riders Teresa Bremer (Dilona) var bäst före Sanni Gynther (Regbis) från Des Equestrian.

I tävlingsklassen med samma hinderhöjd för över 18 år gamla ryttare gick segern till Tammer Ridersin Merilin Skippari (Clitschko). Hattel Riders Majlen Fazer (Abalia SMH) var tvåa före trean Nina Valtonen (D'Amour) från Cool Riders.

Under eftermiddagen fick publiken vara med om en fin upplevelse då Billnäs ryttares Jessica Aminoffs trogna tävlingskumpan Eon gick i pension. 20 år gamla Eon hann tävla många gånger bland annat i Sea Horse Week.

Käpphästar i farten

På käpphästbanan var det livligt hela dagen. I dagens tävling deltog över 50 barn. På lördag tävlas det igen med käpphästar från tidig eftermiddag. Den som inte har en egen käpphäst får låna en sådan av arrangörerna.

På lördag står bland annat Generalens pokal på programmet. Tävlingen är öppen för unga ryttare. Hinderhöjden är 135 centimeter. General Adolf Ehrnrooth donerade vandringspokalen år 1997.

Generalens pokal är en del av Finland 100-festligheterna. Vanligtvis hålls tävlingen i Åbo, men den här gången tävlar man om den i Sea Horse Week i Hangö.

Text: Minna Ruolanto, översättning Bubi Asplund.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland