Hoppa till huvudinnehåll

Torsdagen var den livligaste dagen i Sea Horse Week

Emilia Hellman och hästen Hillside Tintalle hoppar över ett hinder.
Emilia Hellman och hästen Hillside Tintalle hoppar över ett hinder. Emilia Hellman och hästen Hillside Tintalle hoppar över ett hinder. Bild: Susa Laine häst,hästsport,banhoppning,Hangö,Västnyland,hangöudds ryttare

Solen sken på torsdagen i Hangö, när den livligaste dagen under SeaHorse Week gick av stapeln, med 332 ekipage på banan. Arrangörerna uppskattar att publiken var större än på onsdagen, cirka 900 personer såg tävlingarna.

Morgonens första klass var en så kallad ”Clear Round”-tävling, där alla ekipage med en felfri runda belönades med en rosett. Bland dem var två hangöflickor, Ida Repo (Zidamanta Vlevet) och Ulrika Hämäläinen (Gulliver III), som också klarade sig fint tidigare under tävlingarna på onsdagen.

Den första vinsten för dagen, i klassen 5a, 100 centimeter (öppen för 1999 och senare födda ryttare), togs av Ida Mäkitalo (Elhedna) före Carolina Idänpää-Heikkilä (Hembys Smaragd) och Sofia Hornborg (Bianca VI).

Klassen 5b, Prix de Han-Car, 100 centimeter (öppen för 1998 och tidigare födda ryttare) vanns av Erika Hanhisuoanto (Rillan Renttu), medan Milla Ruotjoki (Collin S) placerades som andra och Ida Kuisma (C-Hermano de Contact Z) tredje.

Över 100 deltagare i Prix de Equsana

Klass 6, Prix de Equsana, 110 centimeter, hade flest deltagare (109). Segern delades vid prisutdelningen så att Jessica Aminoff (Billnäs Amienne) vann 6a och Eerika Kuusisto (Brisbane W) vann 6b.

Alexandra Wasström (Broby Chaplin) och Emma-Emilia Lindberg (Donna) kom på andra plats, medan Linn Stenroos (Kangaroo) och Nina Valtonen (D'Amour) blev tredje.

Nicole Suominen med hästen Chakuna Matata hoppar över ett hinder.
Nicole Suominen och Chakuna Matata. Nicole Suominen med hästen Chakuna Matata hoppar över ett hinder. Bild: Susa Laine häst,hästsport,banhoppning,ridning,Hangö,Västnyland,ryttare,sea horse week 2017

Den sista klassen på torsdagen, Prix de Merijooga, reds med hinderhöjden 120 centimeter. Klassen vanns av Katja Ivanitskiy (Caballero). På andra plats kom Iisa Huttula (Casquetta) och på tredje plats Jenna Yrjövuori (Vavira).

SHW käpphästarenan var välbesökt också på onsdagen av intresserade i alla åldrar, det övades flitigt och tävlades bland annat i höjdhopp. Det är fritt att träna på arenan, och om man inte har en egen häst finns det käpphästar att låna.

På fredagen är käpphästarenan öppen kl 9.30 – ca. 18.30 och en tävling med två klasser (50 centimeter och 70 centimeter) börjar klockan 12.00. Man kan anmäla sig till tävlingen vid arenan klockan 11.30, deltagande i tävlingen är gratis.

Resultaten från Sea Horse Week 2017 finns på arrrangörernas webbplats.

Text: Minna Ruolanto

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle