Hoppa till huvudinnehåll

Dramatik i Jyväskylä – Latvala fick tekniska problem

Jari-Matti Latvala flyger över ett krön
Jari-Matti Latvala. Jari-Matti Latvala flyger över ett krön Bild: Lehtikuva rally,Rally-VM,Jari-Matti Latvala,Latvala,sport

Jari-Matti Latvala ledde VM-rallyt i Jyväskylä då fick problem med bilen på klassiska Ouninpohja-sträckan. Han kunde inte köra vidare och istället är det Esapekka Lappi som leder rallyt.

Efter 18 specialsträckor hade Jari-Matti Latvala en ledning på 8,5 sekunder till stallkamraten Esapekka Lappi. Den ledningen försvann på den 19:e specialsträckan.

Efter drygt elva kilometer på klassiska Ouninpohja fick Latvala tekniska problem. Latvala kunde inte köra vidare och fick hjälp av publiken för att få bort bilen från banan.

Hoppa över Twitterpostning

Toytota har meddelat att Latvala inte kommer att köra några fler specialsträckor under lördagen.

Hoppa över Twitterpostning

Esapekka Lappi vann den 19:e specialsträckan och tog över ledningen i rallyt.

– Jag ville inte leda tävlingen på det här viset, det är inte roligt, sa Lappi efter specialsträckan.

Lappi är nu på väg mot sin första seger i karriären. Efter 21 specialsträckor leder han VM-rallyt med 49,1 sekunder före Teemu Suninen. Trean Juho Hänninen ligger 53,4 sekunder efter Lappi.

Resultat 21/25 specialsträckor:

1. Esapekka Lappi 2.13.02,7
2. Teemu Suninen +49,1
3. Juho Hänninen +53,4
4. Elfyn Evans +54,7
5. Craig Breen +1.16,9
6. Thierry Neuville +1.31,6

  • Skadad Huhtala borta i en månad

    Pekka Jormakka återvänder till truppen.

    Jokerit tvingas klara sig utan yttern Tommi Huhtala den kommande månaden. Huhtala skadade sig i tisdagens match mot Ak Bars Kazan.

  • Petter Lindberg: C-kassetten – en kärleksförklaring

    När Rec + play fångade en helt tidevarv.

    Om det är något föremål som jag förknippar med min barn- och ungdom, så är det C-kassetten. Dessa oansenliga och ömtåliga små plastföremål bjöd på en usel ljudkvalitet, men i förhållande till storebrodern LP-skivan, hade de ändå en klar fördel. På C-kassetterna kunde man nämligen banda sina favoritlåtar. Rec + Play Jag har fördrivit många timmar vid kassettbandspelaren i mitt pojkrum.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport