Hoppa till huvudinnehåll

EIF besegrade topplaget KPV – fortsatt motigt för Jaro

Felix De Bona med bollen, Henri Myntti försöker bryta
Felix De Bona gjorde EIF:s första mål i matchen. Felix De Bona med bollen, Henri Myntti försöker bryta Bild: Copyright Patric Westerlund fotboll,Ekenäs IF,Kokkolan Palloveikot,Felix De Bona,Henri Myntti,sport

Ekenäs IF tog en tung skalp då laget besegrade tabelltvåan KPV på hemmaplan med 2–0. I botten av tabellen har Jaro det fortsättningsvis tungt och har ännu inte vunnit under nya tränaren Calle Löfs ledning.

Ekenäs IF är inne i en mycket bra period just nu. Laget har spelat sex raka matcher utan förlust och idag besegrade man tabelltvåan KPV på hemmaplan. EIF vann med 2–0 och gick därmed upp på femte plats i tabellen.

– Vi börjar få ut det vi har i oss och laget är i toppform just nu, säger EIF:s tränaren Jens Mattfolk till Yle Sporten efter matchen.

Tidigt mål av De Bona

EIF fick en lysande start på matchen då skyttekungen Felix De Bona gjorde 1–0 redan i den nionde minuten. Paul Akouokou spelade fram Felix De Bona som enkelt rundande Milos Josimov och satte bollen i mål.

Målet var De Bonas nionde den här säsongen och han delar nu ledningen i skytteligan tillsammans med Kalle Multanen i FC Haka.

EIF var det bättre laget i första halvlek och genast efter paus avgjordes matchen. Ville Sevon rullade in 2–0 i den 50:e minuten.

EIF var nära ytterligare ett mål då De Bona nickade i ribban men matchen slutade 2–0. För KPV var det här andra raka förlusten.

Oavgjort för Jaro

FF Jaro spelade idag sin fjärde match med Calle Löf som tränare men laget får fortsätta vänta på den första segern. Efter två förluster och ett kryss fick laget med sig ett poäng från bortamatchen mot FC Haka.

Haka hade två bollar i mål men de dömdes bort för offside och matchen slutade 0–0. Jaro har nu fyra poäng ner till Grankulla IFK på nedflyttningsplats. Grankulla IFK förlorade idag mot Gnistan med 1–3. För jumbon Gnistan var det här säsongens första seger.

Resultat:

Ekenäs IF – KPV 2–0
9 min 1–0 De Bona
50 min 2–0 Sevon

FC Haka – FF Jaro 0–0

Grankulla IFK – Gnistan 1–3
39 min 0–1 Selander
58 min 0–2 Rexhepi
71 min 1–2 Langhoff
84 min 1–3 Akbar

Läs också

Nyligen publicerat - Sport