Hoppa till huvudinnehåll

Historiens största kontrakt för Predators – Johansen stannar åtta år i Nashville

Ryan Johansen på isen.
Ryan Johansen skrev på fett kontrakt som håller honom länge i Nashville. Ryan Johansen på isen. Bild: Steve Roberts/Cal Sport Media/CSM/REX/All Over Press Ryan Johansen

NHL-laget Nashville Predators har gjort ett åtta år långt kontrakt med sin stjärncenter Ryan Johansen. Kontraktet ger 24-åringen behagliga 64 miljoner dollar.

Det långa kontraktet håller Vancouverbördige Ryan Johansen i countrystaden Nashville ända till säsongen 2024–2025.

– Det är här jag hör hemma. Det är här jag vill spela. Ingenstans finns det så bra personal, ledningsgrupp, lag, vänner och fans. Och ingenstans är det så bra att bo som här, sade Johansen på fredagen i samband med publiceringen av kontraktet på NHL:s webbplats.

Snittat 0,67 poäng per match

Johansen var Predators bästa poängplockare under den senaste säsongen tillsammans med svensken Viktor Arvidsson. Båda noterades för 61 poäng men Arvidsson placerade sig högre tack vare flera mål: 31 mot 14.

Ryan Johansens bästa poäng under en NHL-säsong kom 2014–2015 när han spelade för Columbus Blue Jackets. Då stod han för poängen 26+45=71. Totalt har han spelat 433 grundseriematcher i NHL och stått för poängen 101+187=288. Det ger ett snitt på 0,67 poäng per match. I slutspelet har takten varit lite bättre: 0,79 poäng per match.

"Kommer att spela en väldigt stor roll"

Nashvilles manager David Poile var likväl eld och lågor över kontraktsförlängningen.

– I förhandlingarna sade hans agent att "Ryan kommer att vara en ledare i vårt lag", och jag delar fullständigt hans åsikt. Jag tror att vi kommer att klara oss bra under de kommande åtta åren och om vi gör det kommer Ryan Johansen att spela en väldigt stor roll i framgångarna, sade Poile enligt webbplatsen nhl.com.

Enligt webbplatsen Capfriendlykommer Johansens årslön att vara Nashville Predators näst bästa: backen P. K. Subban är etta med hela nio miljoner i årslön (men kontraktet är kortare). Målvakten Pekka Rinne är på god tredje plats med en årslön på sju miljoner dollar.