Hoppa till huvudinnehåll

Holland visade klass – slog ut Sverige

Holland firar, Sverige deppar
Holland är klart för semifinal. Holland firar, Sverige deppar Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press fotboll,Sveriges damlandslag i fotboll,Nederländernas damlandslag i fotboll,sport

Värdnationen Holland är klart för semifinal i EM. Inför fullsatta läktare i Doetinchem besegrade man Sverige med 2–0.

EM på hemmaplan har hittills varit en succé för Holland. Laget vann samtliga tre matcher i gruppspelet och även i kvartsfinalen blev det seger.

Holland besegrade Sverige med 2–0 och kommer att möta antingen England eller Frankrike i semifinalen på torsdag.

Det svenska försvaret hade det jobbigt i den första halvleken och i den 32:a minuten borde Holland ha fått en straff då Vivianne Miedema fälldes i straffområdet.

Domaren valde istället att ge Holland en frispark precis vid straffområdesgränsen och det läget förvaltade Lieke Martens. Martens slog en låg frispark som hittade in i mål förbi en felplacerad Hedvig Lindahl.

Sverige kom bättre in i matchen i början av den andra halvleken och ett kvitteringsmål hängde i luften. Men i den 64:e minuten rullade Holland upp ett mycket vackert anfall som gav 2–0.

Shanice van de Sanden serverade Vivianne Miedema som enkelt rullade in lagets andra mål i matchen.

Efter det baklängesmålet lyckades Sverige inte resa sig. Laget hade en boll i mål med tio minuter kvar att spela med det dömdes bort för offside.

Resultat:

Holland – Sverige 2–0
33 min 1–0 Martens
64 min 2–0 Miedema