Hoppa till huvudinnehåll

Liukkonen sexa i VM-finalen: ”Starten och målgången var bra”

Ari-Pekka Liukkonen får simma vidare på 50 meter fritt.
Ari-Pekka Liukkonen slutade på sjätte plats i VM. Ari-Pekka Liukkonen får simma vidare på 50 meter fritt. Bild: EPA/ESTEBAN BIBA Ari-Pekka Liukkonen

Ari-Pekka Liukkonen gjorde karriärens näst snabbaste tid på 50 meter frisim i VM-finalen i Budapest. Det räckte till en sjätte plats.

Ari-Pekka Liukkonen har gjort bra insatser på 50 meter frisim i VM. Han gick vidare från semifinalen med den femte snabbaste tiden och väl i finalen slutade han sexa.

Liukkonen simmade på 21,67 – den näst bästa tiden i karriären.

– Jag måste vara nöjd med att jag kom till final på långbana och lyckades förbättra tiden. Simningen var inte fullständig och det kändes som att jag inte fick ut allt. Jag lyckades slå några tuffa simmare och jag vet att jag hör hemma här.

– Starten och målgången var bra men mitten på loppet var inte lika bra. Jag måste titta på loppet igen, sa Liukkonen till Yle.

Caeleb Remel Dressel vann guldet medan Bruton Fratus knep silvret och Benjamin Proud bronset. Liukkonen hade 24 hundradelar upp till bronset.

På damernas 50 meter bröstsim blev det ingen finalplats för Jenna Laukkanen eller Veera Kiviranta. Laukkanen slutade på tolfte plats i semifinalerna medan Kivirantas placering blev 14:e.