Hoppa till huvudinnehåll

Storlöftet Tolvanen spelade sin första match för Jokerit – slutade i förlust mot Kunlun

Eeli Tolvanen
Eeli Tolvanen debuterade i Jokerit. Eeli Tolvanen Bild: AFP / Lehtikuva Eeli Tolvanen,idrott

Jokerit ledde både 1–0 och 2–0 men förlorade träningsmatchen mot kinesiska Kunlun Red Star med 2–3. Storlöftet Eeli Tolvanen spelade sin första match i Jokeritdressen.

Enligt webbplatsen Leijonat.com hörde 18-årige Eeli Tolvanen till de piggaste spelarna i Jokerit, även om poängsaldot tills vidare förblev oöppnat i träningsmatchen som spelades i Dickursby i Vanda.

– Den här matchen kom ganska snabbt. Det var lite svårt eftersom spelet är helt annorlunda jämfört med juniorishockeyn. Men bra att vi fick matchen undanstökad. Nu är det bara att fortsätta, sade Tolvanen efter matchen till Leijonat.com.

I första perioden hade Tolvanen ett bra läge men hans rappa skott i powerplay gick i ribban.

KHL hellre än studier

Att Tolvanen över huvud taget spelar i Jokerit var överraskande eftersom det var tänkt att han skulle spela i universitetsserien NCAA i Nordamerika. Men vitsorden var inte tillräckligt bra och i början av juli byttes Boston mot Helsingfors och Jokerit.

– Visst hade jag också kunnat gå till skolan men det skulle ha krävt en del arbete under sommaren. Jag vill bara spela ishockey och jag tippar att det här var det bästa alternativet för mig just nu. Första veckan är bakom och redan nu känns det fantastiskt, säger Tolvanen.

Jensen 2, övriga Jokrar 0

Jokerit tog ledningen i första perioden genom Nicklas Jensen som spelade sin första match för Jokerit. Hans namne Jesper B. Jensen ökade på till 2– i andra perioden som var Jokerits bästa, enligt lagets webbplats.

I mitten av andra perioden reducerade Kyle Chipchura – NHL-veteran med nästan 500 NHL-matcher på bältet – och i sista perioden utjämnade Kunlun genom Konstantin Makarov. Assist där för övrigt för Aleksei Ponikarovski – före detta NHL-spelare med 678 NHL-grundseriematcher och 61 NHL-slutspelsmatcher i backspegeln – samt Matias Myttynen, som gjorde en fantastisk säsong i KalPa i fjol. I sista perioden började Jokerits bensin ta slut och i tiden 55:33 slog Pavel Vorobei till hemmapublikens förtret till med bortamål som betydde 2–3.

Jokerit – Kunlun 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

09.13 Nicklas Jensen (Peter Regin) 1-0
26.52 Jesper B. Jensen (Henri Ikonen) 2-0
30.48 Kyle Chipchura (Matt Frattin) 2-1
42.41 Konstantin Makarov (Aleksei Ponikarovski, Matias Myttynen) 2-2
55.33 Pavel Vorobei (Geoffrey Kinrade, Andrei Kostitsin) pp. 3-2

Utvisningar: Jokerit 5x2min, Kunlun 4x2min.

Målvakternas räddningar:
Ryan Zapolski J 13+5+11=29

Tomi Karhunen K 11+6+0=17
Magnus Hellberg K 3+8=11

Publik: 2004

Läs också

Nyligen publicerat - Sport