Hoppa till huvudinnehåll

Hackare försökte ta sig in i parkeringsappen Parkmans kundregister

Illustration med en bärbar dator och en liten jordglob som ligger på den.
Illustration med en bärbar dator och en liten jordglob som ligger på den. Bild: Mostphotos global,hacker,cybersäkerhet,direktansluten bearbetning,kryptering,datasekretess,system,service,internet,data,datorer,Brandgavel,skyddsåtgärder,informationstjänst på internet

Utomstående personer har eventuellt försökt ta sig in i parkeringsapplikationen Parkmans kundregister. Bolaget uppger detta i ett meddelande som skickats ut till kunderna.

- Det handlar om ett misstänkt dataintrång. Det finns inga bevis på att någon information hamnat i fel händer, säger bolagets vd Matias Lindroos till FNB per e-post.

Bolaget uppger till FNB att det inte har förekommit någon risk för att kundernas betalmedel har äventyrats. Enligt bolaget bevaras kortuppgifterna hos "en aktör som omfattas av banktillsynen".

Appen kan användas normalt

- Användarna behöver inte byta ut sina lösenord, vi har redan skapat nya lösenord till alla användare. Den som loggar ut måste be om ett nytt lösenord.

Parkman meddelar att bolaget kontaktat myndigheterna och datasäkerhetsexperter. Det misstänkta intrånget inträffade för ett par dagar sedan.

Bolaget vill inte säga något om de misstänkta gärningsmännen. Parkman uppger att det här var den första gången som bolagets system har utsatts för försök till dataintrång.

Text: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes