Hoppa till huvudinnehåll

Polisen berömmer evenemangsbesökarna i Åbo

europeade2017
Europeade 2017 är den här veckans största evenemang i Åbo. Ett evenemang som har varit väldigt lugnt för polisens del. europeade2017 Bild: Yle / Peter Karlberg europeade2017

Den här helgen i Åbo har minst sagt varit fullspäckad med evenemang. För att nämna några har folkdansfestivalen Europeade, musikfestivalen Down By The Laituri och festivalen Ilmiö alla tydligt märkts i staden de senaste dagarna.

Från polisens sida är man väldigt nöjd med hur evenemangsbesökarna har skött sig.

- I stort sett har det gått väldigt lugnt till. Visst har vi haft sådana saker som händer varje helg, det vill säga rattfyllor och sådant men ändå inget anmärkningsvärt med tanke på alla stora evenemang som ordnades i Åbo den här helgen, säger kommissarie Reijo Pennanen till Yle Åboland.

Festivalen Ilmiö i Åbo
Ingången till festivalen Ilmiö som ordnades vid området vid danspaviljongen i Uittamo. Festivalen Ilmiö i Åbo Bild: Yle / Peter Karlberg Festivalen Ilmiö i Åbo

Vid festivalen Ilmiö som lockade runt 3500 personer fick polisen dock göra vissa ingripanden.

- Europeaden har varit väldigt lugn, festivalen DBTL gick också väldigt lugnt till. Vid festivalen Ilmiö bötfälldes ett tiotal personer på plats för drogrelaterade brott, men i stora drag har helgen som sagt varit lugn för oss inom polisen. Så ett stort tack till alla evenemangsbesökare som har skött sig. Fortsätt på samma sätt.

Läs också