Hoppa till huvudinnehåll

Häktning skjuts upp – hälsovårdsmyndigheten tar nu hand om vansinnesföraren

Blommor och ljus vid korsningen mellan Annegatan och Lönnrotsgatan lördagen den 29 juli 2017.
En person dog i samband med mannens framfart i Helsingfors centrum på fredagskvällen. Blommor och ljus vid korsningen mellan Annegatan och Lönnrotsgatan lördagen den 29 juli 2017. Bild: Lehtikuva Helsingfors,dråp,Lönnrotsgatan,Annegatan,påkörning

Helsingforspolisen har under veckoslutet fortsatt att utreda påkörningen på Lönnrotsgatan. Den misstänkte 51-årige mannen, målsägare och vittnen har förhörts och övervakningsfilmer har granskats. Men en häktning av mannen skjuts upp.

– Förhören och resten av utredningen har bekräftat den tidigare uppfattningen om att den misstänkte har kört fortare än tillåtet från Alexandersgatan till Mannerheimvägen och vidare till Lönnrotsgatan, där han avsiktligt kört på sex personer. Före påkörningarna förorsakade föraren dessutom flera farosituationer, säger Teemu Kruskopf vid Helsingforspolisen.

Påkörningen skedde på övergångsstället i korsningen mellan Mannerheimvägen och Lönnrotsgatan på fredagskvällen. En 51-årig kvinna dog och fem personer skadades.

Påkörningen utreds som dråp

Den 51-åriga mannen misstänks för dråp, fem försök till dråp, rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Tidigare var planen att den misstänkte mannen föreslås häktad på måndag. Men nu har hälsovårdsmyndigheten tagit hand om honom och en eventuell häktning skjuts därmed upp till ett senare tillfälle.

– Förundersökningen fortsätter bland annat med att förhöra vittnen och att utreda händelserna innan påkörningen, säger Kruskopf.

Läs också