Hoppa till huvudinnehåll

Johaugs domedag sköts upp igen – Cas behöver mera tid

Therese Johaug.
Therese Johaug får vänta i minst några veckor till. Therese Johaug. Bild: Yle/Tomi Hänninen Therese Johaug

Fallet Therese Johaug verkar vara knivigare än väntat för idrottens skiljedomstol Cas. Enligt Johaugs advokat har domstolen bett om mer tid för fallets behandling igen – trots att domen redan skulle komma i juli.

Advokaten Christian B. Hjort bekräftar nyheten för den norska tidningen Aftenposten.

– Så som jag har förstått det är den nya tidsfristen 18 augusti, berättar Hjort.

Ursprungligen var planen att ge domen redan i juli, men redan i början av månaden meddelade domstolen att beslutet fattas tidigast i början av augusti.

Fis vill inte se Johaug i OS

Enligt tidningen har Johaug spenderat sin tid på olika träningsläger tillsammans med bland andra Ingvild Flugstad Østberg. Advokaten Hjort vill ändå inte spekulera hur skidstjärnan tagit emot beskedet.

– Jag har inte varit i kontakt med henne, men hon är medveten om att man kan tvingas vänta, säger Hjort.

Therese Johaug testade positivt för clostebol i september förra året. Hon fick en avstängning på tretton månader av det norska idrottsförbundet.

I februari valde internationella skidförbundet Fis att överklaga straffets längd då man ansåg att det var för kort. Enligt Johaugs advokater yrkar Fis på att förlänga avstängningen till minst 16 månader – i detta fall skulle Johaug inte kunna delta i vinter-OS 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Rask skadad på träning

  Krockade med lagkamraten Anders Bjork.

  NHL-klubben Boston Bruins målvakt Tuukka Rask skadades under onsdagsmorgonens träning. Klubben uppger på Twitter att Rask krockade med forwarden Anders Bjork framför målet.

 • Jämnt i Åbo – SIF vann med uddamålet

  Ellen Norrgrann gick upp i ledning i skytteligan.

  Sjundeå IF:s rivstart i den andra halvleken gav laget säsongens andra seger. Corinna Jensen var lagets bästa målskytt då Åbo IFK besegrades på bortaplan.

 • Förbundspennan: Rastis – mer än en lekledarutbildning

  Vill öka mängden fysisk aktivitet under rasterna.

  Det vanligaste svaret, då jag frågar eleverna om vad de har för förväntningar på en Rastis-utbildningen, är att de skall få lära sig nya och olika lekar. Men Rastis är så mycket mera än det.

 • VPS tappar sin lagkapten – Lampi avslutar karriären

  "Det här var inget plötsligt beslut".

  Veli Lampi väljer att avsluta karriären efter den här säsongen. 33-åringen har spelat för klubben de två senaste säsongerna och har tidigare varit proffs i bland annat Schweiz och Holland.

 • Internt slagsmål i Bulls – kan betyda mera speltid för Markkanen

  Det kokar i Chicago Bulls trupp dagen innan säsongsstarten.

  Det hettade rejält till på Chicago Bulls träningar i tisdags, mitt under lagets förberedelser inför den stundande NBA-säsongen. Lauri Markkanens lagkamrater Nikola Mirotic och Bobby Portis rök ihop med varandra med följden att den förstnämnde togs in på sjukhus.

 • Matias Strandvall: "Mitt mål är inte att nå OS"

  Flytten till Vasa gav förbättrade träningsförhållanden.

  Cirkeln har slutit sig för skidåkaren Matias Strandvall. Han har återvänt till sina rötter i Vasa och Vörå och har fullt fokus på att ta revansch för OS-missen 2014. Men målet är inte att bara nå OS.

 • Anna Signeul: Finlands potential är enorm

  Damlandslagets nya chefstränare tror på Finland.

  Hon anser att Finland borde ha spelat EM i somras. Hon vet att fotbollsfolket förväntar sig att Finland snart igen skall nå en slutturnering. Hon ser inga orsaker varför det inte skulle ske redan i VM 2019. Hon är Anna Signeul, Finlands nya chefstränare – och hon vill att Finlands damer skall nå sin fulla potential.

 • Tänak tar Hänninens plats i Toyota

  Latvala och Lappi får sällskap av esten Ott Tänak.

  Den estniske föraren Ott Tänak kör för Toyota i rally-VM nästa säsong, meddelar stallet. Den 30-årige Tänak flyttar till Toytoa från Ford M-Sport. Tänaks övergång innebär att Juho Hänninen inte fortsätter i stallet nästa år.