Hoppa till huvudinnehåll

Johaugs domedag sköts upp igen – Cas behöver mera tid

Therese Johaug.
Therese Johaug får vänta i minst några veckor till. Therese Johaug. Bild: Yle/Tomi Hänninen Therese Johaug

Fallet Therese Johaug verkar vara knivigare än väntat för idrottens skiljedomstol Cas. Enligt Johaugs advokat har domstolen bett om mer tid för fallets behandling igen – trots att domen redan skulle komma i juli.

Advokaten Christian B. Hjort bekräftar nyheten för den norska tidningen Aftenposten.

– Så som jag har förstått det är den nya tidsfristen 18 augusti, berättar Hjort.

Ursprungligen var planen att ge domen redan i juli, men redan i början av månaden meddelade domstolen att beslutet fattas tidigast i början av augusti.

Fis vill inte se Johaug i OS

Enligt tidningen har Johaug spenderat sin tid på olika träningsläger tillsammans med bland andra Ingvild Flugstad Østberg. Advokaten Hjort vill ändå inte spekulera hur skidstjärnan tagit emot beskedet.

– Jag har inte varit i kontakt med henne, men hon är medveten om att man kan tvingas vänta, säger Hjort.

Therese Johaug testade positivt för clostebol i september förra året. Hon fick en avstängning på tretton månader av det norska idrottsförbundet.

I februari valde internationella skidförbundet Fis att överklaga straffets längd då man ansåg att det var för kort. Enligt Johaugs advokater yrkar Fis på att förlänga avstängningen till minst 16 månader – i detta fall skulle Johaug inte kunna delta i vinter-OS 2018.

Läs också

  • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

    Kom med och upplev Föredragsmaraton!

    Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

  • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

    "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

    Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.

Nyligen publicerat - Sport