Hoppa till huvudinnehåll

Morelos ersättare slog till igen – HJK vann derbyt

Filip Valencic med bollen
Filip Valencic gjorde sitt tionde mål för säsongen. Filip Valencic med bollen Bild: Lehtikuva fotboll,HJK Helsingfors,Valencic,filip valencic

Filip Valencic gjorde sitt andra mål på tre matcher för HJK då laget besegrade HIFK i säsongens andra derby. Det var aldrig något snack om vilket lag som var bättre och HJK vann med 2–0.

Filip Valencic har fått en smakstart på karriären i HJK. Idag blev han målskytt igen då HJK besegrade HIFK i säsongens andra derby.

Valencic fastställde slutresultatet till 2–0 i slutet av den första halvleken. Ville Jalastos genomskärare hittade Valencic i straffområdet som inte gjorde något misstag.

Valencic som plockades in som ersättare för Alfredo Morelos gjorde sitt andra mål i HJK:s tröja och det tionde totalt den här säsongen.

– Jag gillade atmosfären här och att det var en fullsatt arena, det är den här typen av matcher som man vill spela, sa Valencic om sitt första derby till ISTV.

Hoppa över Twitterpostning

Hannu Patronen gjorde HJK:s första mål i den 19:e minuten. Moshtagh Yaghoubis hörna gick in i mål via ryggen på lagkaptenen Patronen.

Hoppa över Twitterpostning

Underläge med två mål efter 45 minuter blev för svårt för HIFK som dessutom fick backen Jani Bäckman utvisad i slutet av den första halvleken.

HJK kunde också ha fått Yaghoubi utvisad i den andra halvleken då han gick in med dobbarna före i en närkamp med Mika Väyrynen. Domaren Mattias Gestranius valde ändå att fria.

HJK stormar mot ett nytt ligaguld. Laget har nu spelat tretton matcher utan förlust och toppar tabellen med tio poäng före VPS då snart två tredjedelar av serien är spelad.

HIFK börjar ha det riktigt jobbigt i botten av tabellen. Laget har nu åtta poäng upp till RoPS och PS Kemi på säker mark. RoPS spelade idag oavgjort 1–1 mot jumbon JJK.

Resultat:

HJK – HIFK 2–0
19 min 1–0 Patronen
44 min 2–0 Valencic

JJK – RoPS 1–1
56 min 1–0 Jovovic
80 min 1–1 Hyvärinen

SJK – KuPS 1–0
52 min 1–0 Mboma

Läs också

Nyligen publicerat - Sport