Hoppa till huvudinnehåll

TPS till slutserien som tabellfyra - Julia Tunturi litar på lagets spelskick

Julia Tunturi
Julia Tunturi. Julia Tunturi Bild: Yle tunturi

Då grundserien avslutats ligger TPS fotbollsdamer fyra i tabellen. Mittfältaren Julia Tunturi litar på lagets prestanda inför tajta möten i övre slutspelen.

För TPS blev det en lysande start på säsongen med sex raka segrar. Sedan följde några jämna matcher, och därefter tappade laget bollen och det blev flera förluster på raken. Julia Tunturi är ändå nöjd med den sista matchen i grundserien, mot FC Honka som slutade som tvåa i tabellen.

- Jag tycker vi spelade bra mot Honka i lördags även om vi spelade jämt. Vi fick vårt spel i skick igen, så om vi kan hålla den nivån i slutserien blir det bra, säger Tunturi.

Slutserien kör i gång i september och under pausen är det finska cupen som gäller. Framgångsrika matcher i cupen kunde ge vind i seglen inför slutserien.

- Det är klart att det påverkar, ett par vinster skulle ge mera självförtroende åt laget.

TPS damlag poserar efter att ha vunnit silver i FM-ligan 2016.
TPS knep silver 2016. TPS damlag poserar efter att ha vunnit silver i FM-ligan 2016. Bild: TPS tps damer

Väl i september är det sex lag som möts i den övre slutserien. Det blir tuffa möten.

- Alla lag i den övre slutserien har förtjänat sin plats där och är bra lag, så jag tror det är helt fast i oss själva och med hurdan inställning vi går in i matcherna, säger Tunturi.

I teorin är det poängmässigt fortfarandet möjligt att vinna. Vad tror du om era chanser i slutserien?

- De är ju nog ganska små men jag försöker att inte tänka så mycket på tabellen nu mera, utan på att vi som lag vill få upp vårt spel igen och få flytet tillbaka.

Ska laget kunna återfå det spelskick vi såg i början av säsongen?

- Det tror jag absolut. Jag litar på vårt lag.

Hoppas på en framtid utomlands

Julia Tunturi återvände inför säsongen till TPS efter två säsonger med Åland United. I framtiden är Tunturi öppen för olika alternativ.

- Jag försöker vara öppensinnig och inte förvänta mig så mycket utan bara göra mitt bästa varje dag och sedan se vart de leder.

- Men det är klart att jag har mål för framtiden, jag vill utomlands och spela i någon hög serie med ett topplag.

Tunturi siktar också på att återta en plats i landslaget. Att hon inte spelat med landslaget på ett tag beror på en skada som satt käppar i hjulet under sommarmånaderna.

- Nu i veckoslutet spelar jag första matchen från start. Konditionen börjar komma tillbaka men det är lite att jobba på ännu på den fronten.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland