Hoppa till huvudinnehåll

Finnair söker 100 nya piloter - även nybörjare välkomna

Finnair Airbus A350 XWB
Finnair Airbus A350 XWB Finnair Airbus A350 XWB Bild: Henrietta Hassinen / Yle Airbus A350,Airbus,Finnair,trafikflyg

Finnair kommer att rekrytera över 100 personer till pilotutbildning, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Finnair söker både erfarna kommersiella piloter och personer utan någon piloterfarenhet.

Nybörjarna som väljs kan välja mellan antingen en cirka tvåårig utbildning vid flygskolan Suomen Ilmailuopisto eller ett utbildningsprogram som räcker ett och ett halvt år och som är skräddarsytt för Finnair och genomförs i samarbete med Patria Pilot Training.

De erfarna piloterna å sin sida erbjuds en styrmanskurs och typutbildning.

Rekordbra delårsresultat

Nyrekryteringen beror på Finnairs ekonomiska uppsving. I april-juni gjorde Finnair sitt bästa resultat för ett andra kvartal genom tiderna.

Den jämförbara rörelsevinsten rusade från 3 miljoner euro samma tid året innan till 38 miljoner och omsättningen steg med 11 procent till 633 miljoner euro.

- Finnair växer stadigt och i och med att vi förnyar vår flotta och utökar vårt ruttnätverk så öppnas nya möjligheter för personer med intresse för en pilotkarriär. I vårt utmärkta team har man möjlighet att stiga i rang ända till kapten och flygutbildare, säger chefen för Finnairs flygverksamhet, kapten Jari Paananen i pressmeddelandet.

Finnair säger att rekryteringen pågår till slutet av augusti och att urvalsprocessen i sin helhet räcker cirka åtta månader.

I maj meddelade Finnair att bolaget kommer att anställa 350 flygvärdinnor och stewarder under det kommande året.

Källa: FNB, Yle

Läs också