Hoppa till huvudinnehåll

Inget FM-ligaspel för Teemu Ramstedt – hittade ny klubb i KHL

Teemu Ramstedt jublar över ett mål.
Det blev bara en säsong i tigertröjan för Teemu Ramstedt. Teemu Ramstedt jublar över ett mål. Bild: KHL-Marketing / All Over Press Teemu Ramstedt

Teemu Ramstedt väljer att fortsätta sin ishockeykarriär utomlands. Centern som förra säsongen spelade i Amur Chabarovsk har tecknat ett ettårskontrakt med Slovan Bratislava.

Den slovakiska klubben meddelar om kontraktet på sin webbplats.

Ramstedt själv kommenterade nyheten på Twitter.

– Min nya klubb är Slovan Bratislava, karriären fortsätter alltså i KHL. Ligan börjar redan i den här månaden. Man får hugga i rätt så snart, skrev Ramstedt på Twitter.

Säsongen inleds om tre veckor på fredag, den 25 augusti, då laget gästar Lokomotiv Jaroslavl.

KHL-äventyret är Ramstedts andra. Våren 2013 spelade han i SKA Sankt Petersburg. Efter två hela säsonger i HIFK blev det säsongen 2016–2017 spel i Amur Chabarovsk. I Amur blev det 7+18=25 poäng på 49 matcher.

Slovan Bratislava blir 29-åringens tredje KHL-klubb. I Slovakien får han blåvitt sällskap av Tommi Taimi som var lagkamrat med Ramstedt i HIFK säsongen 2015–2016.

Ville fortsätta i KHL

I torsdags var Ramstedt inte särskilt övertygad om att han snart skulle vara klar för en ny klubb.

– KHL är såklart fortfarande mitt första alternativ, sade han till Jatkoaika.

– FM-ligan är inte utesluten. Det finns en liten chans att det blir ligaspel.

– Jag har inte satt någon deadline för att teckna kontrakt. Jag hoppas att jag har hittat en klubb i augusti men skulle inte vara förvånad om det gick till september.