Hoppa till huvudinnehåll

Stopp i produktionen vid UPM i Jakobstad efter elavbrott

UPM, pappersfabriken, i Jakobstad
UPM:s cellulosafabrik i Jakobstad. UPM, pappersfabriken, i Jakobstad Bild: YLE/Chanette Härus Österbotten,Jakobstad,UPM,massa- och pappersindustri,pappersfabrik

Det blev produktionsstopp för cellulosaproduktionen vid UPM:s enhet i Jakobstad när elförsörjningen på Herrfors eldistributionsområde slogs ut på måndagkväll. På UPM räknar med att det tar en 1-2 dagar att få igång produktionen normalt igen.

Enligt produktioneschef Tero Virkkala verkar det inte som om några större tekniska haverier skulle ha skett i anläggningen på Alholmen på grund av elavbrottet men under dagen kommer alla system att gås igenom. De ekonomiska följderna att ett produktionsstopp meddelas inte från UPM:s sida.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten