Hoppa till huvudinnehåll

Tillsvidare anställning gäller för nya stadsdirektören i Kaskö

Stadshuset i Kaskö.
Stadshuset i Kaskö. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Kaskö,kaskö stadshus

När Kaskö nu ska anställa en ny stadsdirektör kommer tjänsten att vara en tillsvidare anställning. Förslaget om en tidsbunden anställning röstades ner.

- Mitt beslutsförslag var att vi skulle ha en tidsbunden tjänst på tre år, men det röstades omkull med tre röster mot fyra, säger styrelseordförande Carl-Gustav Mangs.

Motförslaget som socialdemokraterna förde fram på tisdagens extra insatta styrelsemöte var att tjänsten ska tillsättas som en tillsvidare anställning.

- De räknar med att man har större chans att få ett större antal sökande om man har ett sådant avtal, konstaterar Mangs.

Tidsbunden tjänst säkrare

Men Mangs anser att en tidsbunden tjänst skulle vara mycket bättre.

- Om vi är nöjda med personen efter tre år finns det möjligheter att förlänga kontraktet och om vi inte är nöjda så kan vi snabbare bli av med personen i fråga.

- Vi har haft flera fall här i staden där vi kanske inte gjort de rätta valen, så därför tänkte jag säkerställa det för vår del.

Tjänsten kommer att lediganslås inom de närmaste veckorna och ansökningstiden kommer att sträcka sig fram till den 15 september.

Den nuvarande stadsdirektören Marlene Svens sade upp sig i början av sommaren och hennes arbetsförhållande tar slut den sista augusti.