Hoppa till huvudinnehåll

Jaro bryter med Katidis – skadeproblemen vägrade ta slut

Giorgios Katidis debuterade mot SJK i finska cupen.
Giorgios Katidis i farten för Jaro. Giorgios Katidis debuterade mot SJK i finska cupen. Bild: FF Jaro / Glenn Hägg Giorgos Katidis,FF Jaro,Jakobstad

Greken Giorgios Katidis har gjort sitt i Jakobstad. FF Jaro meddelar på sin hemsida att man kommit överens med spelaren om att bryta kontraktet. Orsaken? Den senaste tidens skadeproblem.

Katidis skrev på för ett år i Jakobstad och fotbollsettan i vintras och fick genast en blåsig start. Den tidigare juniorstjärnan hade gjort en hälsning som kunde tolkas som nazistisk hemma i Grekland, och flera ansåg att han inte var en lämplig förstärkning för Jaro.

Greken övertygade ändå och stod för totalt tre mål under sin sejour i Finland. Under den senaste tiden har spelaren ändå drabbats av skadeproblem – som nu sätter stopp för säsongen.

Jaro meddelar på sin hemsida att man efter en ömsesidig överenskommelse brutit kontraktet.

– Både klubben och spelaren själv ansåg att den bästa lösningen är att låta honom åka hem till Grekland för att rehabilitera sin skada, skriver klubben.

"Tufft att säga farväl"

Katidis tackar i sin tur anhängarna för sin tid i klubben.

– Jag vill tacka alla Jarofans för allt stöd. Det är tufft att säga farväl, men sådant är livet och fotbollen. Tyvärr har en skada hållit mig borta från fotbollsplanen i flertalet matcher och jag har inte kunnat hjälpa laget på önskat sätt, säger spelaren

– Jag vill även tacka Jaros styrelse som visade förståelse för situationen. Tack även till alla som hjälpt mig utanför planen. På återseende, mina vänner, avslutar han.

Den pågående säsongen har varit tung för Jaro. Klubben har parkerat sig på åttonde plats i fotbollsettan – fyra poäng före nedflyttningsstrecket och Grankulla IFK.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport