Hoppa till huvudinnehåll

Seger för Lehtonen och Lahti-Liukkonen – vidare i VM

Riikka Lehtonen och Taru Lahti spelar beachvolleyboll.
Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen är vidare i VM. Riikka Lehtonen och Taru Lahti spelar beachvolleyboll. Bild: European Pressphoto Agency EPA Riikka Lehtonen,Taru Lahti

Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen var hela tiden steget före Julie Gordon och Camille Saxton i sextondelsfinalen i VM i beachvolleyboll. Det finländska paret vann i två raka set och avancerade vidare i turneringen.

Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen har gjort ett bra VM i Österrike och nu är paret bland de 16 bästa i turneringen.

Lehtonen och Lahti-Liukkonen slutade tvåa i sin grupp och det gjorde att man ställdes mot det kanadensiska paret Julie Gordon och Camille Saxton i sextondelsfinalen.

Den matchen slutade med finländskt segerjubel.

Det var två jämna par som möttes men Lehtonen och Lahti-Liukkonen hade hela tiden ett litet övertag. Det blåvita parets anfallsspel fungerade utmärkt och det ledde till seger med 21–14 och 21–15.

Åttondelsfinalen spelas på torsdag och för motståndet står det tyska paret Chantal Laboureur och Julia Sude. Yle sänder matchen direkt på Arenan här.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport