Hoppa till huvudinnehåll

Tyska biltillverkare överens om åtgärder för att minska dieselbilars utsläpp

Trafikmärke med tysk text.
Trafikmärke med tysk text. Bild: Johnny Sjöblom Volkswagen,Tyskland,Stuttgart

Tyska biltillverkare har samlats för ett möte i Berlin för att komma på lösningar för att minska utsläppen i dieselbilar.

Under mötet har biltillverkarna lovat uppdatera mjukvaran i 5,3 miljoner dieselbilar för att förminska utsläppen. Det berättar tyska transportministern Alexander Dobrindt under en presskonferens.

Enlig Dobrindt ska biltillverkarna också komma med incitament för bilägare att byta ut över tio år gamla dieselbilar mot mer miljövänliga varianter. Biltillverkarna ska stå för kostnaderna för incitamenten.

Tyska biltillverkarna har varit villiga att göra så gott som vad som helst för att undvika förbud mot dieselbilar i tyska städer.

Källa: Reuters

Läs mera:

Bild från Volkswagens fabrik i Tyskland.

Tyskt krismöte – dieselns framtid på spel

I Berlin samlas i dag representanter för politik och tysk bilindustri för att grubbla över dieselteknikens framtid. Mötet överskuggas av tunga kartellmisstankar mot de fem största biltillverkarna. Misstankar som är nära sammankopplade med den omfattande dieselskandalen.

Läs också

  • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

    Kom med och upplev Föredragsmaraton!

    Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

  • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

    "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

    Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.

Nyligen publicerat - Utrikes