Hoppa till huvudinnehåll

HRT om biljettstrul: Det är mycket beklagligt att det gick så här

A-tåget anländer till Ilmala station en solig dag.
Ilmala station är en av de stationer som till dags dato inte har biljettautomat. A-tåget anländer till Ilmala station en solig dag. Bild: Yle/ Karin Filén ilmala station

På Helsingforsregionens trafik (HRT) beklagar man att alla tågstationer fortfarande inte har en biljettautomat trots att det redan är en och en halv månad sedan konduktörerna slutade sälja biljetter i lokaltågen. Enligt HRT ska automaterna ändå finnas på stationerna inom augusti.

I mitten av juni slutade konduktörerna sälja biljetter i lokaltågen, och i stället var det meningen att man skulle köpa biljett i förväg, till exempel i nya biljettautomater på stationerna.

Problemet har bara varit det att automaternas leverantör fick problem med delar som inte passade ihop. Resultatet blev att flera stationer stod - och ännu står - utan biljettautomater.

VR hade då, enligt HRT:s försäljningschef Matias Sarkkinen, redan gjort upp sina planer som inte längre med kort varsel gick att ändra på. HRT köper konduktörstjänsterna av VR.

- Det är väldigt beklagligt att det gick så här. Vi hade kommit överens om datumet när biljettförsäljningen slutar och när vi märkte att allting inte går som planerat var det för sent att ändra på det, säger HRT:s försäljningschef Matias Sarkkinen.

Borde man kanske ha väntat på att biljettautomaterna fanns på plats innan man avslutade biljettförsäljningen i tågen?

- Vi brukar alltid testa noggrant innan vi tar nya system i bruk. Kanske tidtabellen den här gången var för tight. Tanken var ju att de skulle vara på sina platser i juni, men... ja.

Matias Sarkkinen med vägg & fönster i bakgrunden.
Matias Sirkkinen tror att konduktörerna i fortsättningen också kommer att synas i tågen. Sälja biljetter kommer de inte att göra. Matias Sarkkinen med vägg & fönster i bakgrunden. Helsingforsregionens trafik,hrt

Konduktörerna finns kvar

Trots att konduktörerna inte längre säljer biljetter finns de ändå kvar i tågen med andra uppgifter.

- De ska kontrollera biljetterna på tågen, och för dem som inte har biljett berättar de hur man ska göra för att köpa en. Konduktörerna har också nu möjlighet att betjäna hela tåget och träffar i princip varje passagerare på tåget.

Konduktörerna kommer ändå inte att bötfälla passagerare utan biljett.

Var är inbesparingen?

Vari ligger då inbesparingen, om VR:s konduktörer ändå finns kvar?

- Vi övergick till en ny avtalsperiod med VR och fick bättre avtalsvillkor den här gången. Priset är bättre. Det är ju det som det hänger på.

Förutom att konduktörerna finns kvar har HRT dessutom tvingats investera i biljettautomaterna och måste i fortsättningen sköta om att de hålls i skick, vilket också kommer att kosta en del.

Var det tidigare avtalet då väldigt dåligt?

- Kanske vi nu har så bra förhandlare att vi har lyckats förhandla fram ett bättre avtal, skojar Sarkkinen.

- Egentligen vet jag inte i detalj vad som står i avtalet, men det är ju bra att vi har fått till stånd inbesparingar. Men du har rätt i att automaterna också kostar pengar.

Konduktörernas arbete är en tjänst som HRT köper av VR. Kommer konduktörerna att finnas kvar också i framtiden?

- De finns där nu och i framtiden, tror jag.

Den här veckan har biljettautomater installerats på stationerna i Aviapolis och i Kivistö i Vanda och till följande ska tågstationen i Lejle i Vanda och i Vandaforsen få en biljettautomat. Nästa vecka installeras i sin tur biljettautomater på stationerna i Kilo och i Köklax i Esbo.

HRT:s målsättning är att det ska finnas biljettautomater på alla tågstationer inom augusti månad.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen