Hoppa till huvudinnehåll

Ligaveteranen Simon Backman lämnar Finland

Simon Backman gjorde 666 matcher för SaiPa.
Simon Backman gjorde 666 matcher för SaiPa och TPS i ligan, nu blir det Sverige. Simon Backman gjorde 666 matcher för SaiPa. Bild: Matti Raivio/All Over Press FM-ligan i ishockey,SAIPA,Simon Backman

Backen Simon Backman gjort sitt i den inhemska ligan för den här gången. Den 33-årige SaiPa-backen tar med sig 666 matcher ligaerfarenhet till Sverige och spelar vidare för Björklöven i Allsvenskan.

Den Lepplaxbördige Backman har representerat TPS och SaiPa på liganivå, men gjort bulken av sin karriär i Villmansstrand, där han också varit vicekapten de senaste säsongerna.

Kolla in Simon Backmans karriär i siffror så här långt.

På 666 matcher i grundserien har det blivit 28+75=103 poäng.

Backmans nya klubb Björklöven från Umeå placerade sig på elfte plats i den näst högsta serien i Sverige ifjol.

– I Simon Backman får vi en erfaren back som gjort massvis med matcher i SM-liiga och han har fina ledaregenskaper. Det är en stabil tvåvägsback som är rörlig och placeringssäker och passar perfekt in i vårt system även han, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall om sin senaste nyförvärv på klubbens webbplats.

Kontraktet mellan Backman och klubben är ettårigt.

(Artikeln uppdaterad 17:29 efter att klubben presenterar Backman.)

Läs också

  • Essä: Någonting hände på vägen hem från månen

    Månfärderna skulle ju vara början på en era, inte slutet.

    Neil Armstrongs "lilla steg för en människa / stora kliv för mänskligheten" visade sig leda rätt in i en betongvägg. "Vi behöver nya gemensamma projekt för mänskligheten", skriver Marcus Rosenlund. "Eller ens en minsta gemensam nämnare."

  • Holiday in Nordkorea - att åka på charterresa till en diktatur

    Personkulten mycket värre i Nordkorea än vi vet.

    Frun ville inte åka till "ett sånt skitland" - men journalisten Mosse Wallén gjorde det. En vecka i Kim Jong-Uns Nordkorea, ett land där personkulten de facto är mycket värre än vad som rapporteras i våra medier.

Nyligen publicerat - Sport