Hoppa till huvudinnehåll

Nästan 600 anmälda till orienteringsmästerskap

Lostenen.
Lostenen i Purmo. Lostenen. Bild: Yle/ Luzilla Backa lostenen

Det blir trångt i skogarna när de finlandssvenska orienteringsmästerskapen drar i gång i Pedersöre i mitten av augusti. Miljöerna för årets FSOM finns runt landets största flyttblock.

IK Falken arrangerar de finlandssvenska orienteringsmästerskapen, och från arrangörens håll är man väldigt nöjda redan nu.

- Personligen är jag riktigt nöjd med antalet anmälda. Till motionsklasserna kan man anmäla sig på plats och får vi deltagare där kan det bli över 600 orienterare på lördagen, säger Stefan Stubb, en av arrangörerna.

I mästerskapen deltar föreningar från runt om i svenskfinland.

Bättre än förväntat

Sammanlagt blir det 916 starter under sprinttävlingen i Bennäs fredagen den 11 augusti och långdistansen i Purmo lördagen den 12 augusti. Det här är klart över förväntningarna, då IK Falkens målsättning var 770 starter.

Arrangörerna utlovar fina miljöer i närhet till Finlands största flyttblock, Lostenen. I de trakterna äger lördagens och söndagens tävlingar rum. Årets FSOM ordnas fredagen den 11 augusti till söndagen den 13 augusti.