Hoppa till huvudinnehåll

Flygplan nödlandade på Kökar

Moln på blå himmel
Moln på blå himmel Bild: Yle/Hanna Sjöström molnigt

Returfärden mot Tammerfors blev kort. Efter tjugo minuters flygning började planet ryka och piloten valde att nödlanda.

Ett tvåsitsigt skolflygplan som lyfte i Mariehamn tvingades bryta flygningen kort efter start på torsdagskvällen. Planet var på väg tillbaka till Tammerfors via Hangö, men efter endast tjugo minuter i luften började det ryka i förarkabinen. Elen slogs ut och en lukt av bränd elektronik spred sig i planet.

Piloten som var ensam i planet valde att nödlanda på en landsväg i Kökar. Landningen var lyckad och ingen skadades då planet tog mark. Endast ena vingspetsen skadades en aning då den träffade i en trafikskylt.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland