Hoppa till huvudinnehåll

Juthbacka marknad - en orsak att träffas

Dage Groop, ordförande för Jakobstadsnejdens veteranbilssällskap
Arkivbild av Dage Groop som är en av arrangörerna bakom Juthbacka marknad. Dage Groop, ordförande för Jakobstadsnejdens veteranbilssällskap Bild: Yle/ Kjell Vikman 2015

Juthbacka marknad ordnas den 18 och 19 augusti för 38:e året i rad. Marknaden är förutom ett gigantiskt loppis även en orsak att träffa bekanta.

I år är runt 700 försälningsplatser med på Juthbacka marknad. Redan i många år har man räknat med att få 30 000 besökare under ett dygn. Det hoppas man också på i år.

- Det mesta beror på vädret, då drar man sig för att komma långt ifrån. Om det är vackert så kommer det besökare från hela Finland, säger Dage Groop, en av arrangörerna.

Grooop tror att en orsak bakom marknades fortsatta popularitet är att loppisar och köp- och säljmarknader är en hobby för många. Sedan är det ju självklart ett socialt evenemang.

- Det är många till exempel från Sverige som ställer sin semestertid så att man kan träffa vänner och bekanta i Nykarleby, säger Groop.

Juthbacka marknad har ordnats i 38 år och ordnades då som nu av Jakobstadsnejdens veteranbilsällskap. I början såldes främst veteranbil- och motorcykeldelar.

I år ordnas Juthbacka marknad den 18 och 19 augusti i Nykarleby.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten