Hoppa till huvudinnehåll

Lägger av efter 17 NHL-säsonger – Fisher tackar fansen med känslosamt brev

Närbild på hockeyspelaren Mike Fisher.
Mike Fisher lägger skridskorna på hyllan. Närbild på hockeyspelaren Mike Fisher. Bild: Icon Sportswire Mike Fisher

Förra säsongen tog Nashvillekaptenen Mike Fisher sitt lag ända till Stanley Cup-final. Nu väljer 37-åringen att avsluta karriären. Han förklarar sig i ett långt avskedsbrev till supportrarna i lokaltidningen The Tennessean.

Under rubriken ”Thanks, Nashville” berättar Fisher om ”det svåraste beslutet han någonsin tagit”.

– Jobbet jag har haft möjlighet att syssla med under större delen av mitt liv är så otroligt kul. Att kunna skapa den underhållningen och se vilken glädje vi kan sprida bland folk är en unik och spännande chans.

– Jag kommer att sakna mina lagkamrater, mina tränare och spelet i sig, skriver Fisher som ändå ”vet att beslutet är rätt”.

585 poäng på 1088 matcher

Totalt under karriären gjorde Fisher 1088 grundseriematcher och 134 playoffmatcher i NHL, med 585 poäng i grundserien och 51 i slutspelet som saldo.

Han draftades i den andra rundan 1988 och tillbringade elva år i Ottawa och efter en spelaraffär sex säsonger i Nashville tillsammans med bland annat den finländska målvaktsfantomen Pekka Rinne.

– Jag tror att det här laget, den här staden, kommer att vinna en titel och jag kommer att vara den största supportern. Ingen kommer att vara gladare än jag om det händer, för de här supportrarna förtjänar det, skriver Fisher.

Läs hela brevet här.